Ендокринологът Екатерина Йънг разсея няколко популярни мита за отслабването, включително

...
Ендокринологът Екатерина Йънг разсея няколко популярни мита за отслабването, включително
Коментари Харесай

Лекар разсея няколко популярни мита за отслабването

Ендокринологът Екатерина Йънг разсея няколко известни мита за отслабването, в това число назова неправилно схващането, че картофите са нездравословни при съблюдаване на диета.

Йънг подчерава, че картофите не са " толкоз зли ", колкото се счита. Според нея този кореноплод, варен и охладен, съдържа огромно количество стабилно нишесте, което поддържа чревната микрофлора и не предизвика мощни скокове на кръвната захар. Освен това 100 грама варени картофи с кората съдържат 17 мг витамин С.

Ендокринологът счита за следващ мит възбраната за хранене след шест вечерта.

„ Препоръчително е последното хранене да е два часа преди лягане. Ако се разсъните през нощта с възприятие на апетит или с припадък на тревога, включете комплицирани въглехидрати, като елда, във вашата вечеря “, посъветва тя.

Ендокринологът също прикани да не се увличате с храни с ниско наличие на мазнини, защото когато количеството мазнини в диетата се понижи, хората, като предписание, стартират да ядат повече въглехидрати.

„ Хранителните субстанции от мазните храни доближават до мозъка за 10 минути, а от въглехидратните храни – за половин час. Следователно, когато ядете мазнини, ще се заситите по-бързо, ще можете да ядете по-рядко и да намалите похапванията “, обяснява лекарят.

Освен това, съгласно Йънг, не би трябвало да намалявате прекалено много калориите в опит да отслабнете бързо - това е също толкоз нездравословно, колкото и преяждането. Тя акцентира, че мощното понижаване на порциите и премахването на цели групи храни е доста стресиращо за организма. В резултат на това човек стартира да губи мускулна маса и метаболизмът му се забавя, което опонира на самия принцип на отслабването, за който е нужен добър метаболизъм, заключва ендокринологът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР