С аплаузи завърши представянето на българските лекари на Международната конференция

...
С аплаузи завърши представянето на българските лекари на Международната конференция
Коментари Харесай

Български лекари бяха аплодирани на Международен форум в Испания

С аплаузи приключи представянето на българските лекари на Международната конференция по футболна медицина, която се организира в Мадрид. 

На стадиона на първодивизионния Атлетико Мадрид лекар Ивайло Якимов, доктор на Академия Лудогорец и лекар Силвия Паскалева, представител на компанията за генетични проучвания Ре-Гена, изложиха своите изводи по случая на следващи мускулни контузии на задно бедро на футболист на ФК Лудогорец. 

Успешното лекуване на играча, след дълго търсене на съответна терапия, е осъществено на база на специфичен генетичен разбор за спортисти, което в действителност впечатлява и комисията на здравната конференцията Isokinetic. 

Журито включва случая на лекар Якимов и лекар Паскалева измежду 14-те финалиста на тазгодишното издание, което приема близо 2500 лекари от над 80 страни в света. 

След блестящото ревю на лекаря на Лудогорец през днешния ден в наличието на неговата колежка от Ре-Гена, очакванията, че екипът от български медици е капацитиран да завоюва огромната премия, остават непокътнати. 

В неделя следобяд ще стане ясно кой победи в тази сходна на Шампионската лига в медицината, конкуренция. 

Почетната стълбичка включва три места, като във всяко съревнование. Конгресът се организира от 25 до 27 май в испанската столица и към този момент има български триумф в предишно издание. 

Настоящият доктор на българския народен тим по футбол доктор Здравко Тарълов завоюва първото място на изданието през 2019 година с кардиологичен случай на атлет- деец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР