Летният сезон е едва започнал, а вече има четири случая

...
Летният сезон е едва започнал, а вече има четири случая
Коментари Харесай

Инциденти в басейни – за какво да внимаваме?

Летният сезон е едвам почнал, а към този момент има четири случая на произшествия в сладководни води – през миналата седмица 4-годишно момиченце се удави в басейн по Южното Черноморие, а дете на 6 години беше избавено като по знамение. За какво би трябвало да се внимава в басейните и морето?

Петър Русев е старши избавител на Северния плаж в Бургас. Според него при сладководните води заплахата е по-голяма по отношение на морето, защото водата е сладка и по-бързо разгражда кръвта . Той поучава да не се плува под водата в басейните.

Опасността в реките също е доста огромна, защото има течения . Русев предложи от ефира на „ Българска национална телевизия “ деца до 12 години да не се къпят нито в море, нито в басейн без компаньон . За да бъдат в сигурност е хубаво те да носят избавителна жилетка и плувки на ръцете , а най-нежеланият вид е поясът .

Експертът предлага на притежателите на басейни след 18:00 часа да ги ограждат с вериги или синджири , да изясняват, че няма избавител или да назначат надзирател . Според него на хората би трябвало да се забрани да се къпят в басейна след работно време.

В новата наредба на водно-спасителната работа е написано, че на всеки басейн би трябвало да има най-малко по един избавител . В случай, че оборудването е с олимпийски размери – спасителите би трябвало да бъдат двама . Русев счита, че когато става въпрос за деца – най-важно е те да не бъдат оставяни без контрол и прикани родителите да си гледат рожбите, с цел да не ги изгубят или да се стигне до акцидент.

Британски ежедневник: Бургас, Несебър и „ Слънчев бряг “ – европейски бюджетни дестинации с красиви плажове

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР