Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще пристигнат

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще пристигнат
Коментари Харесай

Държавите от ЕС започват избора на следващ председател на ЕК

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще дойдат през днешния ден в Брюксел за работна вечеря, на която ще обсъдят за първи път дружно резултатите от изборите за евродепутати по-рано този месец.

Очаква се диалозите да бъдат свързани с определянето на идващия ръководител на Европейската комисия.

Ще бъде потърсена опция за реализиране и на по-широка договореност за разпределението на останалите управителни постове в институциите на Европейски Съюз на основата на изборните резултати.

Досегашният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще взе участие в първата част на срещата довечера. Очакванията са тя да бъде утвърдена за нов мандат, откакто бе водещ претендент на Европейската национална партия, победител в изборите за Екологичен потенциал.

Предвижда се довечера да бъдат разисквани имена и за идващ висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността.

След седмица следва постоянно съвещание на Европейския съвет, на което договарянията да продължат. Те ще обиден също бъдещото управление на Европейския парламент и определянето на нов ръководител на Европейския съвет до декември.

Според календара на събитията Екологичен потенциал ще заседава в новоизбрания си състав от 16 юли, когато евродепутатите ще излъчат собствен ръководител, предава Българска телеграфна агенция. Възможно е новият началник на Европейска комисия да бъде гласуван от Екологичен потенциал през юли или през септември.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР