Финансовата институция отговори на изискванията на IFRS9 стандартитеСтандартът IFRS9 предполага

...
Финансовата институция отговори на изискванията на IFRS9 стандартитеСтандартът IFRS9 предполага
Коментари Харесай

Банка ДСК внедри гъвкаво SAS решение

Финансовата институция отговори на условията на IFRS9 стандартите

Стандартът IFRS9 допуска смяна на работните процеси в банките при финансовата отчетност (източник: CC0 Public Domain)

Банка ДСК заложи на SAS решение, с цел да отговори на условията на IFRS9 стандартите за финансова адекватност и финансова отчетност. Софтуерът е внедрен от фирмите SAS Analytics България и Juno Consulting, оповестиха от финансовата институция.

Стандартът IFRS9 допуска смяна на работните процеси при финансовата отчетност, взимайки поради макро-икономическите променливи по време на виталния цикъл на един кредитен инструмент, което от своя страна изисква внедряване на нови модели на изчисления на риска, разнообразни от наложените Basel IRB.

Банката е била изправена пред няколко провокации:

Чрез решението на SAS Institute за IFRS9 Банка ДСК преодолява провокациите по внедряване на групата от стандарти, защото получава отворена платформа, която предлага централизирана, гъвкава, високопроизводителна и транспарантна среда за разбор.

Решението дава няколко преимущества на Банката:

„ Решението на SAS Institute за IFRS9 даде на банката целия необходим инструментариум и интегрирана среда за работа, с цел да можем да преодолеем провокациите на условията по стандарта IFRS9 “, разяснява Юри Генов, член на УС и изпълнителен шеф на Банка ДСК.

IFRS9 съставлява симбиоза сред счетоводна отчетност и регулативни правила. Решението трансформира метода, по който Банка ДСК борави с хранителни запаси, риск и данни, разясни Атанас Раков, изпълнителен шеф на SAS Analytics България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР