Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди Израел да

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди Израел да
Коментари Харесай

Джанет Йелън предупреждава Израел да не отменя освобождаването за палестинските банки

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън предизвести Израел да не прекъсва връзките на своите банки с палестински кредитори, заявявайки, че неговите „ закани “ да анулира жизненоважно освобождение сред финансовите институции биха ограбват палестинската власт от съществени услуги и източници на доходи.

Американски чиновници считат, че израелският ултранационалистичен министър на финансите Безалел Смотрич няма да възобнови годишното освобождение, когато изтече на 1 юли.

“ Особено съм обезпокоена от заканите на Израел да предприеме дейности, които биха довели до спиране на палестинските банки от техните израелски банки репортери “, сподели Йелън в четвъртък.

Отказът улеснява заплащанията за импорт от Израел на стойност 8 милиарда $, съгласно данни на държавното управление на Съединени американски щати. Те включват жизненоважни комунални услуги, като електричество и вода, както и храна. Банковите връзки също по този начин разрешават експорт на стойност към 2 милиарда $ да бъде продаден от бизнеса в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР