Кметът на Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение за

...
Кметът на Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение за
Коментари Харесай

Обилните дъждове продължават, частично бедствено положение в община Божурище

Кметът на Божурище Георги Димов разгласи отчасти бедствено състояние за селата Хераково, Златуша и Храбърско , както и за м. Старо село и кв. Черна бара . От общината оповестиха за Българска телеграфна агенция, че най-лошо е положението на махала " Бобен " в Хераково. Кметът е издал заповед за затваряне на придвижването през мост над река Хераковска в селото до преодоляване на нанесените вреди, в резултат на настъпилото злополучие.

Димов е издал заповед и за затваряне на придвижването за прекосяване на пътни транспортни средства и пешеходци по мост на ул. " Кимон Георгиев " в махала " Бобен ", където също има вреди. По думите на общинската администрация жителите на засегнатите села имат терзания по отношение на това, което се случи нощес, само че няма опасност за тях.

Всички хора са били изведени от засегнатите къщи, няма бедстващи, потвърдиха от Общината. Оттам допълниха, че и към този час продължава работата на екипите, които да създадат оценка на вредите.

В заповедта на кмета на Божурище е разказано осъществяването на огледи на нанесените вреди. След това Общинският щаб за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия ще се събере за разбор и оценка на вредите.

Междувременно стана ясно, че 30-годишният мъж, който пострада през вчерашния ден от паднала покрай него гръмотевица в София ще бъде изписан на следващия ден от Клиниката по кардиология на университетската многопрофилна болница " Св. Анна ". Няма опасност за живота му, само че остава за наблюдаване, оповестиха от лечебното заведение.

Мъжът е контактен и съответен. Не са установени изгаряния по тялото му, прибавиха от болничното заведение, откакто през вчерашния ден бе обявено, че е признат с изгаряния по крайниците.  



И през днешния ден е в действие  жълт код , въведен от НИХМ, като предизвестие за предстоящи превалявания и гръмотевични стихии в доста области на Западна и Централна България. Това  важи за Смолян, Пазарджик, Кюстендил, София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР