През 2023 г. германските производители на автомобили ще произведат около

...
През 2023 г. германските производители на автомобили ще произведат около
Коментари Харесай

Германия е номер 1 по производство на електромобили в Европа и номер 2 в света

През 2023 година немските производители на коли ще произведат към 1,27 милиона BEV и PHEV, което ще я сложи на второ място след Китай, само че 2024 година ще бъде сложна.

Германската асоциация на автомобилната промишленост VDA твърди, че през 2023 година от немските монтажни линии са слезли 995 000 чисто електрически транспортни средства.

Китай господства в международното произвеждане на електрически автомобили, само че множеството от неговите коли се продават на вътрешния пазар. За разлика от тях 76% от немските електрически автомобили се продават в чужбина. Съединени американски щати заемат мястото на третия по величина производител на електрически автомобили в света. А Германия, където се намират основни автомобилни производители като Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz, е водач в Европа с повече създадени електрически автомобили от вторите Испания (256 000) и Франция (225 000) взети дружно.

През декември DW заяви, че „ Федералната работа за авто превоз е пресметнала, че до 1 януари 2030 година в Германия ще бъдат регистрирани към 10 милиона електрически транспортни средства. В взаимозависимост от размера на настоящия инвентар от транспортни средства, това би съответствало на дял на електрическите автомобили от 20-25% ".

Перспективите на Германия за произвеждане на електрически автомобили през 2024 година обаче не са напълно безпроблемни. Програмата на немското държавно управление за субсидиране на електрически автомобили, която трябваше да продължи до края на 2024 година, беше ненадейно прекъсната през декември, откакто бюджетът за 2024 година беше преразгледан. Конституционният съд на Германия сътвори дупка от 60 милиарда евро (65,36 милиарда долара) в държавния бюджет на страната, което принуди държавното управление да се откаже от няколко стратегии.

Правителствената скица оферираше до 6750 евро, които се финансираха от страната и производителите на коли, според от цената на електрическия автомобил. Но от 1 януари 2024 година федералната дотация на Германия за BEV с чиста каталожна цена до 45 000 евро е 3 000 евро. Производителите също би трябвало да допринесат с 1 500 евро, като общата дотация е 4 500 евро. Автомобилите с чиста каталожна цена над 45 000 евро обаче към този момент не дават отговор на изискванията за финансиране.

Германските производители на коли се сблъскват със сложността на създаването на програмен продукт и веригата за доставки, което ги слага зад Tesla и китайските производители на автентично съоръжение с по-напреднали технологии за електрически транспортни средства и ефикасни вериги за доставки. Освен това немските производители на коли постоянно би трябвало да си сътрудничат с американски и източноазиатски компании, с цел да задоволят потребностите си от акумулатори, което води до проблеми със зависимостта и по-бавен ритъм на наваксване в развиването на технологиите за акумулатори.

Но Германия също по този начин покачва потенциала си за произвеждане на акумулатори, като компании като Volkswagen си партнират с компании като Northvolt, с цел да си обезпечат постоянна верига за доставки на акумулатори за електрически транспортни средства.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР