Влечугите нападнаха Кюстендилско, местната власт търси ловци на змии. В

...
Влечугите нападнаха Кюстендилско, местната власт търси ловци на змии. В
Коментари Харесай

Змии плъзнаха на много места у нас

Влечугите нападнаха Кюстендилско, локалната власт търси ловци на змии. В един от случаите смок е бил видян на детска площадка в село Николичевци. Според локалните е съвсем обикновено влечугите да слизат от околните баири към селото в тези горещи летни дни, предава Нова тв.

В обществените мрежи е цялостно с изявления за видяни змии и смоци в централните градски елементи. В Дупница да вземем за пример е снимано влечуго, което пълзи из центъра на града, в непосредствена непосредственост до постройката на общината. Според специалисти е напълно безобидна водна змия, само че размерът ѝ е стряскащ за мнозина.

В кюстендилското село Николичевци преди седмица е извикана противопожарната работа. На детска площадка локалните майки видели смок. Това обаче съгласно по-старите поданици на селото изобщо не е ужасно събитие.

В Кюстендил към този момент се работи по въпроса по какъв начин змиите да се държат надалеч от децата. Предстои да се закупят устройства, които да ги гонят от детските площадки. " С компания, която се занимава с битка със змии, сме в стадий на подписване на контракт да се инсталират устройства, които охраняват от влечуги на териториите на площадките и на детските градини, където е извънредно значимо да подсигуряваме, че няма да има навлизане ", заяви Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.

Ще бъдат обезпечени към 50 устройства. Междувременно в общината пробват да намерят човек, който умее да работи с влечуги, подобен към този момент няма.

" Преди години е имало човек, който да се занимава с тази активност на доброволни начала, само че към този момент е на пределна възраст и за страдание очевидно не е обучил и някой младеж, само че сме в развой на търсене на човек, който може да се занимава с тази тематика. Иначе все още прехвърляме сигналите към пожарната и сме им признателни, че откликват – имат щипки, с които да ги заловен, и макар че не е тяхна работа, сме им признателни, че ни спомагат в тази активност ", уточни Атанасов.

Засега ухапани от змии в Кюстендилско няма. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР