Първият заместник-министър на отбраната на Украйна генерал-лейтенант Иван Гаврилюк съобщи,

...
Първият заместник-министър на отбраната на Украйна генерал-лейтенант Иван Гаврилюк съобщи,
Коментари Харесай

ISW: Западната помощ вече обръща ситуацията на фронта в Украйна

Първият заместник-министър на защитата на Украйна генерал-лейтенант Иван Гаврилюк заяви, че западната военна помощ е почнала да идва в Украйна, само че че западната военна помощ евентуално няма да дойде в подобен мащаб и да окаже доста въздействие върху обстановката на фронта още няколко седмици до месеци.
Наскоро съветските сили напреднаха нищожно наоколо до Купянск и Авдеевка. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 
Гаврилюк съобщи пред Associated Press (AP), че украинските сили към момента чакат по-голямата част от оповестената в края на април 2024 година военна помощ от Съединени американски щати да дойде в Украйна, само че че лимитираното количество помощ, което е пристигнало, към този момент понижава дефицита на артилерия в Украйна.
 
Гаврилюк съобщи, че артилерийското преимущество на съветските сили неотдавна е намаляло от седем към едно до пет към едно вследствие на идването на американската помощ. Гаврилюк изрази вяра, че след идването на изтребители F-16 и други средства за противовъздушна защита, предоставени от Запада, Украйна ще може да пази по-добре въздушното си пространство в бъдеще.
 
АП интервюира и няколко украински командири и военнослужещи от фронтовата линия, които потвърдиха, че украинските сили са почнали да получават лимитирани количества снаряди, предоставени от Запада, само че означиха, че снарядите не са пристигнали в мащаба, от който украинските сили се нуждаят, с цел да се пазят изцяло от съветските офанзиви.
 
На 14 юни чешкият външен министър Ян Липавски разгласи, че първият кръг муниции от чешката артилерийска самодейност е почнал да идва в Украйна и че чешката самодейност ще продължи да закупува и доставя муниции за Украйна през цялата 2024 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР