В областната дирекция на МВР-Смолян и в районните управления към

...
В областната дирекция на МВР-Смолян и в районните управления към
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие за баровете в Смолянско

В регионалната дирекция на МВР-Смолян и в районните ръководства към нея е основана организация за обезпечаване на публичния ред и сигурността на придвижването по пътищата по време на абитуриентските балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в региона. Засилено полицейско наличие ще има, както в регионите на образователните заведения, по този начин и край хотели и заведения, където ще честват зрелостниците. Всички празнични събития на публични места ще бъдат охранявани от чиновници на реда. Предприетите ограничения са координирани с Регионалното ръководство на образованието в Смолян и с управленията на учебните заведения, на общините и на охранителните компании, ангажирани с защита на обектите. Извършени са взаимни инспекции и с пожарната в увеселителните заведения, където ще се провеждат юношески празненства. Обърнато е изключително внимание върху съблюдаване условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и използването на пиротехнически произведения в питейни и увеселителни заведения.

Акцентът на подхванатите ограничения е подложен върху обезпечаване на сигурността и сигурността на придвижването по пътищата в региона и вътрешноградската пътна мрежа. Активният предпазен надзор ще бъде ориентиран към маршрутите с предстоящо интензивно придвижване на празнуващи и техните близки, в това число и след привършване на баловете в нощните часове. Органите на реда ще глобяват празнуващите, който карат под въздействието на алкохол и опиати. Показването през прозореца на колите също ще се глоби, като санкцията за това е в размер на 50 лв..

Служители на “Пътна полиция “ организираха превантивни беседи с дванадесетокласниците в област Смолян, свързани с сигурността на придвижване по пътищата. Те обърнаха съществено вниманиеза тежките пътни злополуки, породени от водачи, пренасящи зрелостници, и аргументите за възникването им. На младежите са дадени рекомендации за безвредно пътешестване и напредване към местата за осъществяване на абитуриентските балове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР