САЩ ще определят Кения като основен съюзник извън НАТО“, тъй

...
САЩ ще определят Кения като основен съюзник извън НАТО“, тъй
Коментари Харесай

Джо Байдън ще подобри връзките с Кения, за да се противопостави на влиянието на Русия и Китай в Африка

Съединени американски щати ще дефинират Кения като „ главен съдружник отвън НАТО “, защото Вашингтон се стреми да усъвършенства връзките си с Найроби в миг на възходяща съветска и Китайско въздействие в Африка.

Стъпката ще бъде оповестена в четвъртък на среща сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Кения Уилям Руто по време на първото държавно посещаване на африкански водач във Вашингтон от повече от 15 години.

Съобщението идва, когато Кения се готви да изпрати до 1000 служители на реда в Хаити като част от интернационално изпитание, подкрепено от Съединени американски щати, с цел да се опита да стабилизира обстановката със сигурността в карибската нация. Съединени американски щати дадоха обещание 300 милиона $, с цел да поемат разноските за ръководени от Кения сили за сигурност.

Кения ще бъде една от 19-те страни — и първата от Африка на юг от Сахара — която ще получи обозначението на Съединени американски щати за „ съществена съдружник отвън НАТО ”. Това включва по-високо равнище на съдействие в региона на сигурността със Съединени американски щати, само че не включва никакви съответни гаранции за защита.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР