Дефицитът на работна сила накара една от най-големите вериги хипермаркети

...
Дефицитът на работна сила накара една от най-големите вериги хипермаркети
Коментари Харесай

„Лидл” вече наема ученици на работа

Дефицитът на работна мощ накара една от най-големите вериги хипермаркети в България – „ Лидл”, упорито да офертира възпитаници от горните класове да стартират работа в магазините й. В интерес на истината, по целия свят средношколци си допълват издръжката от родителите, като карат летни стажове точно в магазини или заведения за хранене.

До 7 юни е крайният период, в който възпитаници от цялата страна, навършили 18 години, могат да аплайват за своята първа работа в „ Лидл България ", излиза наяве от прессъобщение на веригата. Единственото, което те би трябвало да създадат, е да изпратят автобиография на [email protected] и да станат част от платената лятна процедура на компанията. Оказва се, че програмата се реализира за седма поредна година.

„ Лидл " дава опция на възпитаници в XI и XII клас да създадат първите значими стъпки в професионалното си развиване, като освен учат нови неща, само че и ще видят по какъв начин работи водачът на търговията на дребно в Европа отвътре”, гласи обявата. Младежите ще подпишат и първия си трудов контракт. Те ще получават чисто по 540 лева за целия интервал на практиката (при 6- часов работен ден от понеделник до петък), както и ваучери за храна на стойност 60 лева, още веднъж за интервала на лятната процедура. Тя ще продължи месец и половина – от 15 юли до 30 август 2019 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР