Охранителната фирма Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала

...
Охранителната фирма Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала
Коментари Харесай

Фирмата, замесена в скандала с бития пациент, взела милиони по време на служебните правителства

Охранителната компания „ Брадърс Секюрити “, чиито чиновници бяха забъркани в абсурда с бития мъж, който по-късно умря в пловдивска болница, е усвоила милиони левове по подписани контракти.  

По време на служебните държавни управления, образувани от президента Румен Радев, компанията е печелила публични поръчки в държавни институции и предприятия за милиони левове. 
 
Хора, близки до следствието, се притесняват, че над дейностите на охранителната компания ще бъде разпънат чадър, тъй като има изказвания, че тя е близка със съветник на президента и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи от Пловдив. 

Днес Районна прокуратура – Пловдив заяви, че следи досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за настъпилата гибел на 67-годишния английски жител в Пловдив. Той е умрял на 19.06.2024 година в УМБАЛ „ Св. Георги “, в Отделението по токсикология, където е бил признат същия ден.

Установено е, че на 18 юни 2024 година, вечерта, Р.Г. е потърсил лекарска помощ в болничното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно Р.Г. се е върнал в болничното заведение, като е упорствал още веднъж да бъде прегледан. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна компания, ангажирана със сигурността на болничното заведение.

Няколко чиновници от компанията се отзовали пред входа на „ Спешния център “ на УМБАЛ „ Св. Георги “. Там зародила конфликтна обстановка сред английския жител и охранителите. Те се пробвали да го отстранят от региона на болничното заведение, само че той отказал, настоявайки да бъде прегледан от доктор, тъй като се чувствал зле. В това време Р.Г. е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до идването на полицейски екип от Второ районно управление (на МВР), Пловдив, където е бил подаден сигнал за случая, оповестиха от прокуратурата.

Охранителните камери на входа са снимали по какъв начин мъжете в униформи пресичат опитите на чужденеца да влезе назад вътре. Те го блъскат, удрят, а единият го хваща и с един удар го запраща на земята. Сцената се разиграва пред десетина души, които очевидно са на рандеву на свои близки. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първични данни от инфаркт. 

С дейностите охранителите са му попречили да получи здравна помощ, а е допустимо и да е получил телесна щета, която да е довела до съдбовния излаз, само че това ще се потвърждава от експертизите, които са назначени.

Твърди се още, че това не е първият случай на осъществени противоправни дейности от страна на охранители на компанията.


 
„ По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието - разпитват се очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е повода за гибелта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да откри дали в кръвта на умрелия е имало съществуване на алкохол. След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи разбор и ще се извърши преценка за вероятно привличане към наказателна отговорност. “, оповестиха от Районна прокуратура-Пловдив.

От фрагментите се вижда, че умрелият англичанин е хилав, в неприятно здравословно положение и на растеж по-нисък от този на охранителите. Тук хората задават въпроса кое постанова чиновниците на „ Брадърс Секюрити “ да бъдат толкоз нападателни по отношение на него. 
 
От охранителната компания споделят още в своята позиция, че: „ от охранителите е поискано подпомагане от чиновниците на незабавна регистратура да не се позволява лицето до лечебното заведение, защото му е оказана здравна помощ и той към този момент е изписан. Нарушителя се е държал надменно, употребявайки нецензурни думи и обиждайки охранителите на британски език. “.
 
От лечебното заведение обаче очевидно се разграничиха от дейностите на компанията, тъй като назначиха вътрешна инспекция и излязоха с позиция, в която споделят: 
 
„ Университетската болница “Св. Георги ” в Пловдив е образувала вътрешна инспекция в лечебното заведение поради умрял мъж с британски генезис. Със заповед на изпълнителния шеф е назначена комисия, която проверява случая и ревизира здравната документи. На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите по отношение на случая.
Изпратено е писмо до шефа на охранителната компания за неотложно пояснение и ограничения. Образувано е и досъдебно произвеждане. След неговото привършване и излизане на резултатите от инспекцията, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати “.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР