Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Барселона

...
Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Барселона
Коментари Харесай

Един полицай застрелял петимата заподозрени терористи в Камбрилс

Четвърти човек беше арестуван по отношение на атентатите в Барселона и Камбрилс, заяви в акаунта си в Туитър полицията в испанската област Каталуния, представена от Франс прес.

Силите на реда прецизираха, че карцерът е осъществен в град Рипол, на стотина километра северно от Барселона, където по-рано бяха арестувани още двама души. И тримата арестувани в Рипол са мароканци, показва ДПА.
Четвърти арест поради офанзивите в Каталуния

 Четирима души бяха арестувани за атентатите в Каталуния БГНЕС
Още един мъж, испанец, беше арестуван в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след детонация в къща.

Нито един от задържаните няма полицейско досие, обвързвано с тероризъм.

Нарасна броят на жертвите на атентатите в Каталуния

Полицията не посочи детайлности за самоличността на най-новия задържан, не сподели и дали става въпрос за търсения от управляващите Муса Укабир, брат на мароканеца Дрис Укабир, който е единият от арестуваните в Рипол.
 Четирима души бяха арестувани за атентатите в Каталуния БГНЕС
Говорителят на районната полиция Жозеп Луис Траперо сподели, че един-единствен служител на реда е прострелял петимата, атакували с кола пешеходци в Камбрилс, отбелязва Асошиейтед прес. Четирима нападатели бяха убити на място, а петият умря от раните си.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Траперо удостовери, че двойният атентат - в Барселона и Камбрилс - е дело на една и съща клетка, работила от Алканар. Полицията към този момент свързва детонацията, станала там малко преди среднощ, с атентатите.

СНИМКИ: Нападение в курорта Камбрилс

" Те са подготвяли един или няколко терористични акта. Експлозията в Алканар разреши да се избегнат по-мащабни атентати ", сподели Траперо.
 Четирима души бяха арестувани за атентатите в Каталуния БГНЕС
В къщата били открити складирани газови бутилки и полицията счита, че жителите й може да са подготвяли взривно устройство.

Издирват 17-годишен юноша за атентата в Барселона (СНИМКА)

Полицията сподели, че водачът на микробуса, умъртвил 13 души в Барселона е избягал, още не е разпознат, показва Ройтерс. Възможно е той да е измежду петимата обвинени, убити в Камбрилс, само че към този момент нищо не е сигурност, сподели полицейски началник.
 Четирима души бяха арестувани за атентатите в Каталуния БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР