Честотата на посещението при ветеринар в голяма степен зависи от

...
Честотата на посещението при ветеринар в голяма степен зависи от
Коментари Харесай

Колко често е добре да се посещава ветеринар?

Честотата на визитата при ветеринар в огромна степен зависи от възрастта и физическото положение на кучето. Във всеки един случай не трябва да пренебрегвате това даже и просто в профилактични цели, с цел да сте сигурни, че всичко с питомеца ви е наред.

Възраст до 1 година: посещаване всеки месец

По това време е цикълът на всички ваксини при кучетата. Ветеринарят би трябвало да следи растежа и общото развиване на любимеца, оценявайки и това дали то подхожда на възрастта му, както и дали се следят някакви здравословни проблеми или липсва на витамини при кучето.

Добрият експерт ще направи и график на визитите, изхождайки от положението на кучето, както и нуждата да се извършите даденото проучване.

Заедно с това обаче е значимо стопаните да намерят в действителност добър експерт, на който да се доверят и да са сигурни в неговите професионални качества.

1-7 години: прегледи всяка година

 Колко постоянно е добре да се посещава ветеринар?

Когато кучето пораства, вие сте длъжни да ходите на ветеринар още веднъж, с цел да се създадат нужните имунизации, както и с цел да се направи цялостен профилактичен обзор на четириногия ви другар. Докторът ще оцени положението на сърцето, белите дробове и другите жизненоважни органи, ще прегледа очите, ушите, носа и устата, с цел да не пропусне значими диагностични признаци. След прегледа той може да ви даде значими рекомендации по отношение на храненето на кучето, грижата за зъбите и венците, както и физическата интензивност на питомеца. При нужда ще ви насочи към експерт за по-подробен диагностичен разбор.

Над 8 години: посещаване при ветеринар на всеки 6 месеца

Колкото е по-голямо едно куче, то толкоз е по-голяма вероятността да се разболее. Именно по тази причина ще ви се наложи да посещавате ветеринарна клиника по-често. В допълнение на общоприетите прегледи, които преди са били един път на годината, в този момент експерта може да прави постоянно проучване на кръвта, урината, фекалиите, да се вършат рентгени, да се мери кръвното на любимеца и други.

Помнете, че това са единствено наложителните прегледи в профилактични цели. Винаги когато забележите, че нещо в държанието или здравословното положение на кучето ви се трансформира, би трябвало да се обърнете към ветеринар, който да прегледа животното и да откри повода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР