Смел и лоялен, доберманът е сред най-известните породи кучета. Въпреки

...
Смел и лоялен, доберманът е сред най-известните породи кучета. Въпреки
Коментари Харесай

Как да се грижим за кученцата добермани

Смел и предан, доберманът е измежду най-известните породи кучета. Въпреки че се счита за едно от най-хубавите кучета пазачи в света, тази мощна и умна порода не е за всеки. Доберманите са основани да работят, тъй че можете да очаквате от тях да имат тонове сила. Тези атлетични симпатяги се нуждаят от доста ежедневни извършения и умствени провокации!

За хората, които водят деен метод на живот, кучето доберман е съвършеният сътрудник. Винаги внимателен и грациозен, той с наслада ще ви придружи при дълги разходки и походи. И макар че имат спорна известност, добре отгледаните и вярно социализирани и дресирани добермани в действителност са прелестни фамилни кучета, които са нежни и деликатни с дребни деца!

Когато вземем кученце доберман вкъщи

Поздравления за вашето ново кученце доберман вкъщи! Преди симпатичния мъник да влезе в дома ви обаче би трябвало да се подготвите. Време е да отидете да напазарувате за някои съществени консумативи. Вашето кученце доберман ще се нуждае от подобаваща за възрастта кучешка храна, купи за храна и вода, нашийник и каишка, играчки, спално долни дрехи, кутия и принадлежности за ресане като четка с пай косъм или ръкавица.

Въпреки късата си четина, доберманите би трябвало да се разресват постоянно и да се къпят понякога. Не забравяйте да отбраните и дома си! Вашето любопитно кученце доберман ще се опита да дъвче или яде каквото може, тъй че не забравяйте да преместите всички евентуални рискове, чупливи предмети и полезности като електрически кабели, домашен химикали и отровни растения отвън обсега.

Създайте график на дребния доберман

 Доберман

Друго нещо, което би трябвало да бъде маркирано в листата ви със задания преди идването на кученцето, е графикът. Ако има няколко души в семейството, не е значимо да се дефинира кой ще бъде главният настойник.

Разберете авансово кой ще дава отговор за храненето на добермана три до четири пъти дневно, извеждането му на открито за тоалетна, упражняването му и воденето на ветеринарен доктор за имунизации и обезпаразитяване. Имайте поради, че дребните кученца имат дребен надзор върху пикочния мехур и могат да задържат единствено един час на дребна възраст.

Какво да очаквате от кученцето доберман през първата седмица

Помогнете на вашето кученце доберман да се приспособява към новия си дом, като поддържате настроението умерено и прелестно през първите няколко дни. Минимизирайте унищожаването на вашите движимости през етапа на никнене на зъбите на вашето кученце, като осигурите играчки за дъвчене.

Прекарвайте доста време с вашето кученце! Доберманите обичат да са покрай хората си и се оправят отлично, когато са включени в фамилни действия. С подобаващи грижи за доберманчето, образование и социализация, вашето кученце доберман бързо ще се трансформира в лоялен член на фамилията!

Използвайте позитивни лакомства за добермани

Доберманите реагират доста по-добре на подкупи - лакомства и похвали за заплащане за положително държание, вместо на способи на образование, които включват груби корекции или физическо наказване. Някои кучета са по-игриви, други по-приключенски настроени, някои по-уверени от други и по този начин са устроени. Ученето на нови неща би трябвало да е занимателно за тях, тъй че е добре да го извършите занимателно, вместо просто да наизустявате.

 Млад доберман

Повече дисциплинарни ограничения в този момент несъмнено не са в изгода. Твърде постоянно те ще научат кучето ви на боязън и нападателно държание.

Кога да започнете образованието на добермана?

Ключът към образованието на кученца доберман е да стартира в точното време - още когато са на шест седмици, вкъщи.

Разберете темперамента им

Лоялни, послушни и отдадени на стопаните си, доберманите извънредно мощно се привързват към стопаните си. Ключът към разбирането на личността на добермана е признаването, че тези фамилни кучета ще създадат всичко за своите хора - стига посоката от техните притежатели и фамилии да остане ясна и поредна. Научете своя доберман добре и ще бъдете възнаградени със сателит за цялостен живот.

Вижте също какъв брой живеят доберманите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР