Конната езда е едно незабравимо преживяване и общуване с конете,

...
Конната езда е едно незабравимо преживяване и общуване с конете,
Коментари Харесай

Моята първа езда

Конната езда е едно незабравимо прекарване и другарство с конете, неповторим спорт, разрастващ всички мускулни групи в човешкия организъм. Ето за какво не е чудно, че от ден на ден дами прекарват свободните си дни в някоя конна база.

За да може човек да се наслаждения с цялата си душа на този благороден спорт, той би трябвало да има някаква минимална подготовка, било то и единствено на доктрина. Затова, в случай че сте решили да се посветите в света на елегантните животни, ви предлагаме най-важните препоръки, които ще са ви от изгода при първа езда.

Първо, би трябвало да научите главните ходове на коня, да свикнете да ги ползвате и да облекчавате и наблюдавате животното. Експертите настояват, че най-хубавото начало е без стремена и юзди, с цел да свикнете да се държите на седлото. Обичайно треньорът ще е до вас и ще върти коня в кръг, тъй че няма място за непотребни терзания.

Започнете с извършения за непоклатимост и баланс. Не се бойте, конят е под контрола на треньора от самото начало.

Помощите са средствата за ръководство на коня. Те нормално са три и ще ви се наложи рано или късно да се запознаете с тях.

Юздите, които държите в ръце с друг хват за другите случаи. Краката ви, ударите с петите и натискът върху тялото на коня. При добре подготвен кон даже позицията на краката ви един по отношение на различен има значение. И не на последно място - Вашето тегло.

Конят е извънредно мъдро животно и схваща по кое време сте в позиция за галоп, по кое време за прекъсване, по кое време го облекчавате за тръс и прочие.

Като цяло е добре да не употребявате шпори и бич - първо, не ви оказват помощ да усвоите добре уроците, и второ, елементарно могат да трансфорат дребна неточност във съдбовна.

- Основният ход на коня е ходом - поредно с всички крайници. Най-добре е при този такт да свикнете да помагате на животното, като се хванете крепко с крайници и се движите напред-назад от таза. Ще се изненадате какъв брой бързо ездата заздравява корема и тазовата област, без да ги натоварва видимо;

- Тръс е идващият значим ход. Правилото е, че с цел да облекчите този друсащ ход, би трябвало на единия такт да сте на седлото, а на другия, стискайки крайници, да сте над него;

- Галоп е бързият конски ход. Никога не започвайте с него, без да владеете коня добре - елементарно ще ви обърне, преметне, удари в нещо или даже ще смени посоката.

Вижте още:

- Разходите при развъждането на кон;

- Най-известните породи коне.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР