Бизнесменът Стефан Грозев, който е подсъдим за източване на НОИ

...
Бизнесменът Стефан Грозев, който е подсъдим за източване на НОИ
Коментари Харесай

Куриоз! Известен бизнесмен се укрива 7 месеца от правосъдието, сякаш се е изпарил

Бизнесменът Стефан Грозев, който е обвиняем за източване на Национален осигурителен институт посредством подправени болнични дружно с ортопеда доктор Георги Кръстев, се укрива към този момент седем месеца. Поради отсъствието му делото е зациклило на фаза разпоредителното съвещание. При първия опит за провеждането му, Грозев напусна залата късно и съобщи, че би трябвало да пътува. След това изчезна безследно. Съдията по делото промени мярката му гаранция от 5000 лева на „ задържане под стража “. От оня миг до ден сегашен, към този момент седми месец, полицията го търси, само че без триумф.

„ И досега нямам визия къде е. Опитах да се свържа с него, само че без триумф “, разяснява пред „ Марица “ неговата защитничка адв. Таня Чечкова.

Следващият опит за осъществяване на разпоредителното съвещание ще бъде изработен на 6 март. Шансовете Грозев да се яви са нереалистични, счита адв. Чечкова.

Ако Грозев бъде открит, незабавно ще влезе в действие мярката „ задържане под стража “ и ще бъде наведен в пловдивския арест. Ако остане в неопределеност, още веднъж ще се наложи оповестяването на друга дата.

Припомняме, че схемата за източване на Национален осигурителен институт бе разкрита в края на август 2020-а. Тогава проверяващите оповестиха пред медиите, че Грозев записал компания с единствена цел източване. Назначените там чиновници били употребявани, с цел да сработи схемата и да няма подозрения. Управителят на сдружението получил болнични освен от една лекарска комисия на стойност 54 000 лева Служителите са упражнявали „ специалност болен “ и посредством тях са източени 76 000 лева Установено е, че не са били на обзор и изобщо не са боледували.

След като Национален осигурителен институт се усъмняват, подават сигнал в полицията. Така се стига до профилирана полицейска интервенция, арести и претърсвания на 5 адреса. Фирмата „ Джи Еф Ти- България “ ЕООД, която е прилагала схемата, е записана в Индустриалната зона на Харманли. Грозев беше разгласен за търсене.

Д-р Кръстев дава отговор пред съда за 110 подправени болнични и амбулаторни листове. Обвинението на Грозев пък гласи, че източил непозволено 43 бона. Законът планува от 3 до 15 години отнемане от независимост, лишаване на права, както и изземване на имущество. Срещу Стефан Грозев има повдигнато и второ обвиняване за лъжесвидетелстване и умишлено въздействане върху очевидци в хода на следствието. След като престоят му в ареста мина 8 месеца, той разгласи гладна стачка. Д-р Георги Кръстев твърди, че не познава Грозев и че ще потвърди своята непорочност.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР