Докато бяхме част от управлението на България, ние от ВМРО

...
Докато бяхме част от управлението на България, ние от ВМРО
Коментари Харесай

Дадоха в последния ден ДПС на ЦИК, обвиняват в много тежки неща партията на Доган

„ Докато бяхме част от ръководството на България, ние от Вътрешна македонска революционна организация ограничихме броя на секционните изборни комисии в Турция и нашите членове в ЦИК направиха наложително попълването на заявления от гласуващите собственоръчно в изборните секции. С тези дейности преустановихме порочната процедура турската страна и турските служби да изземат организацията на изборите от българската страна и с това опцията да водят под строй хора, които даже не могат да четат и пишат на български език “.
АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – 
Това се споделя в позиция на ВМРО, изразена в сигнал до ЦИК в последния ден на предизборната акция за изборите 2 в 1 в неделя.
Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на Националния избирателен щаб Карлос Контрера внесе в ЦИК сигнал с авансово засечени и обичайно предстоящи нарушавания в изборния ден в Турция.
„ В Р Турция са разкрити 166 секции за гласоподаване при подадени над 23 000 броя заявки за откриване на секции. Това е най-голямата численост разкрити секции за гласоподаване отвън страната. В част от секциите ще се организира гласоподаване и с машини, и с бюлетини, а в друга – единствено с бюлетини. Приложената от ЦИК информация за изборите на 02.04.2023 година в част от същите секции демонстрира, че броят дали своят вот е сред 700-988 души. Още тогава беше ясно подложен въпросът дали това е механически допустимо, в случай че се съблюдават разпоредбите според Изборния кодекс. “, се споделя в сигнала до ЦИК.
Контрера напомня, че точно по гледище на Вътрешна македонска революционна организация беше натрапен предел на секциите, които могат да се образуват отвън Европейски Съюз, който беше анулиран от 45-ото Народно заседание.
Откриването на стотици секции зад граница стана факт след промени в Изборния кодекс, признати на среднощно съвещания и оповестени след минути в ексклузивен брой на Държавен вестник. Благодарение на него изборните секции в Турция се усилиха с 250%.
„ Това дава опция за действителното избиране на десетки депутати, излъчени от вота на една единствена непозната страна. Нека да не пропущаме обстоятелството, че над 85% от вота там е за една етническа партия, каквато е Движение за права и свободи. “, дава образец зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
В подадения сигнал се отбелязва и друго значително нарушаване на изборните правила, а точно гласуването с компаньон, който услужливо показва името и номера на политическата партия, за която хората са доведени да гласоподават под строй.
Друг значителен проблем при гласуването в секциите в Р Турция е, че всеобщо се позволява гласоподаване с компаньон, който да оказва помощ на гласуващия, което се случва главно по една причина – всеобщо гласуващите не владеят български език, т.е. не могат да прочетат имената на политическите партии и обединения, както и имената на претендентите. В същото време ИК категорично не разрешава гласуването с компаньон при положение на неначетеност. “ , допълва още претекстовете към сигнала ръководителят на Националния избирателен щаб на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.
Ние от Вътрешна македонска революционна организация настояваме ЦИК да окаже нужния надзор и да издаде нужните инструкции, които изрично и недвусмислено да постановат правила, а точно всеки гласуващ персонално да попълня пред секционната изборна комисия декларация, че няма да гласоподава на друго място, както и да се приключи всяка опция за пропаганда в и към секциите в Турция.
За нас от Вътрешна македонска революционна организация е изцяло ясно, че изборите там се провеждат от турската страна и от службите, което е неприемливо. Това изкривява вота – непозната страна се намесва във вътрешната политика на България.
Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация закриваме предизборната си акция точно тук, пред ЦИК, с цел да защитим суверенитета на България и да настояваме за почтен избор. Настояваме изборният орган да упражни пълномощията си в секциите в Турция и да не позволява безконтролната намесата на тази страна и нейните служби във вътрешните каузи на България. “, безапелационен е още Карлос Контрера.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР