Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 г. в

...
Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 г. в
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ накара ПП да замлъкнат: За разлика от вас, имаме лидер, който никога не ни е подвел

Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 година в Дупница. Състезател по класическа битка, сребърен медалист в категория до 82 кг на европейското състезание през 2020 година. Има два бронзови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019 година, както и бронзов орден от европейските игри в Баку през 2015 година. Депутат в 49-ото Народно заседание. Кандидат е за депутат от ГЕРБ-СДС за изборите на 9 юни тази година от 24 МИР София.
АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – 
– Господин Александров, вие хем сте от младото потомство политици, хем понатрупахте опит. Чувствате ли се към този момент отракан?
„ Все още имам на какво да се науча, само че не е като в самото начало. Пък и с помощта на сътрудниците, които имат повече опит и ми оказват помощ, несъмнено към този момент съм по-спокоен, че мога да се оправям “.
Това съобщи в изявление за filternews кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров. Той е играч по класическа битка, сребърен и бронзов медалист, народен представител от 49-ото Народно заседание.
За влизането си в политиката и ГЕРБ разяснява, че постоянно е харесвал партията, тъй като обръща внимание на младежите. „ Докато упражнявах, не мислех за нищо друго, с изключение на да се състезавам. Държавата ми беше осигурила всичко, от което се нуждае един състезател. Пък и водачът ни Бойко Борисов залага много на млади лица “, споделя Александров.
За себе си споделя, че постоянно се стреми да е победител, което идва от спорта. „ Но когато започнах да се занимавам с политика, поех много вреди върху името си, тъй като тъкмо тогава се изписаха какви ли не нелепости по мой адрес. Но за жалост, живеем в такава страна, че даже не знам дали има човек, който не е оплют за нещо. Просто имаме някаква „ заложба “ вместо да се радваме на хората, които са постигнали нещо, постоянно да намираме укор против тях “, споделя кандидат-депутатът.
Това което е взел от спорта и е пренесъл в политиката е постоянството и упоритостта. Истински го зареждат обиколките и срещите със симпатизантите, когато чува проблемите на хората и може да помогне, а те да виждат в негово лице другар.
Запитан какво се промени в спорта и за какво ситуацията се е влошило, Александров разяснява: „ Донякъде имам пояснение. Колкото и да звучи клиширано, това са част от резултатите от последните три години и половина, когато нямаше устойчиво ръководство. Всички спортни федерации си мълчат и се опасяват да приказват, тъй като не се знае след два месеца, примерно кой министър ще пристигна, дали няма да им спрат финансирането. Винаги съм казвал, че спортът, опазването на здравето и образованието би трябвало да са национална политика. Това, което се направи при ръководството на ГЕРБ, се виждаше добре. В момента нещата са много зле, а нашите спортисти не го заслужават.
Ние искахме да увеличим средствата, които министерството би трябвало да отделя за клубовете, тъй като там се раждат първенците. Всички виждат спортистите на огромната сцена. Но с цел да стигнат до там, са нужни доста труд и старания, които би трябвало по някакъв метод да бъдат възнаграждавани. Не може един състезателен клуб, примерно да развива битка, а да не получана някакво финансово стимулиране. Кой треньор ще желае да стои в залата и да тренира без пари? От тук идва огромният проблем и в действителност би трябвало да се усилят парите към спортните клубове. То по този начин се получава – от всеобщия спорт, на смешка, на игра, влизаш в залата и растеш. Не всеки може да бъде огромен, само че това построява характера и след това в живота се справяш по-лесно с проблемите. Минеш ли през спорта, ставаш човек, който няма какво да те спре. “
За упоритостта му след изборите на 9-ти, Александров декларира, че за него е значимо европейските и международни ни първенци би трябвало да получават заплащане след преустановяване на спортната си кариера. „ Работя по това, към този момент съм водил диалози с финансисти по какъв начин може да се случи. След това ще упорствам в Народното събрание да организираме огромна кръгла маса и да поканим всички федерации, с цел да чуем техните проблеми. “
На въпрос какво му споделят хората при срещите, Александров показа своя история: „ Скоро с наш сътрудник се прибрахме от Велико Търново. Преди ме посрещаха като състезател, в този момент – като политик. В мое лица спортната общественост виждат човек, който в никакъв случай не е отказвал нещо, постоянно съм се борил за някаква идея. Щастлив съм, че съм станал гласът на спортистите в Народното събрание “.
По отношение на „ сглобката “ с ПП-ДБ кандидат-депутатът споделя, че първоначално симпатизантите на ГЕРБ-СДС са били срещу, даже самият той. „ Не можех да си показва, че ще управляваме с ПП-ДБ. Но както се споделя и един добър закон да сме приели, това е плюс за България. От друга страна се видя, че тези хора не могат да ръководят и са единствено за власт и постове. Това, което се случи през тези девет месеца, ни отвори очите за доста неща. Където и да идем сега ни питат: „ До по кое време ще ги търпите нези некомпетентни хора? “ Какво да кажа?! Обяснявам, че това е единственият метод, при който имаше някаква възможност да създадем нещо за страната. “
Александров е на мнение, че от ПП-ДБ би трябвало да снижат тона, тъй като се вижда че ГЕРБ-СДС воят много положителна акция. Съветът му е да внимават какво и по какъв начин приказват, тъй като ще би трябвало отново да седнат на масата за договаряния, в случай че не престават по този начин, няма да е прелестно.
„ В наше лице хората виждат партия, която има ясна цел и ясна позиция. Ние в никакъв случай не сме се отметнали от обещанията си. Но за разлика от другите, ние имаме водач, който в никакъв случай не ни е подвел “, безапелационен е Александров.
Запитан кой е неговият в спорта и политаката, той споделя: „ За политиката ми е доста елементарно да ви кажа – това е господин Борисов и не тъй като ни е началник. От този човек може да научиш доста и съм уверен, че ще го пишат и в учебниците. Той е минал през всичко – от най-ниското ходило до най-високото. За мен е наслада да съм около него и да се изучавам от него. За спорта ми е много мъчно да посоча кумир – може би, в случай че е тясно обвързван с битката за мен Валентин Йорданов е легендата. Във футбола любимец ми е Роналдиньо. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР