Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян и ранен

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян и ранен
Коментари Харесай

Простреляха бившия премиер на Пакистан Имран Хан

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян и ранен в крайници при нахлуване по време на негово протестно шествие в източния град Уазирабад, съобщи Би Би Си.

До момента не е ясно дали става въпрос за целеустремен опит за нападение, както твърди един от неговите помощници, или е бил улучен при безразборна пукотевица, написа медията.

Членове на неговата партия „ Пакистанско придвижване за правдивост “, настояват, че още четирима души са били ранени при стрелбата.

70-годишният Хан е ранен, до момента в който е водел шествието към столицата Исламабад с искане за предварителни избори, откакто беше свален от власт през април.

Бившият министър председател е бил откаран болница в Лахор. Говорител на партията сподели, че той е бил улучен в пищяла. Друг партиен водач съобщи, че Хан е в устойчиво положение.

По-късно неназован мъж, обвинен за офанзивата, е бил задържан, съгласно пакистанската Geo TV.

На фрагменти от мястото на случая се вижда по какъв начин Имран Хан в схващане с превръзка на десния крайник.

Един видеоклип демонстрира член на партията на някогашния министър председател с превръзка на лицето и кръв по облеклата му, като той споделя, че хората би трябвало да се молят за Хан и всички ранени.

Сегашният министър председател Шахбаз Шариф осъди стрелбата и подреди неотложно следствие.

Хан управлява протестно шествие през последните седем дни, призовавайки за нови избори.

Правителството неведнъж е заявявало, че ще организира избори следващата година, както е планувано.

Миналия месец изборната комисия на Пакистан дисквалифицира Хан от заемане на обществена служба. Бившата звезда на крикета разказа това като политически стимулирано решение.

Той беше упрекнат в погрешно обявление на детайлности за дарове от задгранични високопоставени лица и доходи от тяхната хипотетична продажба. Подаръците включваха часовници Rolex, пръстен и чифт копчета за ръкавели.

Пакистан има дълга история на с политическо принуждение. В най-известния случай някогашният министър-председател Беназир Бхуто беше убита при офанзива по време на избирателен протест през 2007 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР