Беларус тества готовността на войските си в региони по споделената

...
Беларус тества готовността на войските си в региони по споделената
Коментари Харесай

Беларус проверява бойната си готовност по границата с Украйна

Беларус тества готовността на войските си в райони по споделената граница с Украйна, оповестиха украинските въоръжени сили в четвъртък, до момента в който Киев обезпечава защитата си против опасност от второ нахлуване, оповестява " Фокс нюз ".

Беларуските групи за специфични интервенции организират инспекции на бойната подготвеност, а войските в районите Брест и Гомел на Беларус започнаха да укрепват своите районни сили.

Министерството на защитата на Беларус също сподели в четвъртък, че 250 от военнослужещите ще вземат участие в взаимни учения в Русия, съгласно беларуските медии.

Съобщенията идват един ден, откакто украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба сподели, че Киев ще прекъсне връзките си с Минск, в случай че се причисли към военните старания на Русия и нахлуе в Украйна.

Длъжностни лица от месеци предизвестяват Беларус да не се намесва по-пряко във войната, набъбнаха опасенията по какъв начин Украйна ще успее да се оправи с втория боен фронт на север.

Но даже и Беларус да не подреди инвазия в Украйна, Киев е изправен пред нови закани от Москва, защото Русия заплашва да нанесе нов удар в столицата, откакто не съумя да го предприеме по-рано тази година.

Коментарите, направени от Кремъл и подкрепяни от Русия чиновници, съчетани с неотдавнашните ракетни удари против Киев, накараха украинските чиновници на защитата да усъвършенстват своите процедури за сигурност към столицата.

" Ние анализирахме предходните дейности на съперника в киевското направление и, поучени от този опит, прогнозирахме нашите съответни дейности ", сподели генерал-лейтенант Сергей Наев в коментар, оповестен във Фейсбук. " Отбранителните позиции са ситуирани навръх местата, където има максимален късмет за нахлуване на вражеските сили. "

Наев сподели, че защитата на Украйна се е подготвила както за офанзиви отблизо, по този начин и за далечно разстояние, до момента в който Русия ускорява своите ракетни удари надалеч от фронтовите линии на изток и юг.

" Сигурен съм, че съперникът повече няма да премине това направление ", добави генерал-лейтенантът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР