След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,

...
След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,
Коментари Харесай

Председателят на СОС за края на Симеоновския лифт: Кой го е продал? Ще сезирам компетентните органи

" След години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз. Искам да припомня, че той е продаден от Столичната община на " Витоша ски " през далечната 2007 година и от този момент до предходната година - нищо. Всички периоди за следприватизационен надзор към този момент са изтекли. Какъв е бил договорът и по какъв начин е спазван може да бъде проверявано и разследвано, само че в този момент обстановката е такава - лифтът не действа ", разяснява Петров.

По думите му към този момент се работело по правене на Визия за Витоша. " Бях на една от първите срещи на всички заинтригувани страни и мисля, че сътрудниците работят интензивно ", съобщи общинар №1.

В общинския съвет пък дали своят вот решение пътищата на Витоша да станат напълно общински, защото сега собствеността е разпокъсана. Това щяло да даде опция общината да прави съществени поправки, а освен да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата.

" Не мога да си показва, че за отиването в историята на Симеоновския въжен превоз няма отговорни. Конкретни имена - кой го е продал? Кой е следил за осъществяването на следприватизационния контракт, кой е разрешил да не се приключи договорката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и способените органи. ", уточни Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР