Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за

...
Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за
Коментари Харесай

Румен Радев за войната в Украйна: Нужен е разум, а не наливане на още оръжия

Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас. Това се отразява неизбежно на всички избори - и в Европа, и в Съединени американски щати, и на всички места по света. Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира. Всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Ямбол, запитан какъв знак за Европа е покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

" Крайно рисково е пристрастеностите сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Аз от дълго време предизвестих, че тази война ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз ", добави Радев.

Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак, поради поддръжката му за мира, е показателно за тази насаждана непоносимост към непознатото мнение и ненавист. Затова способстваха и доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до всички тези отрицателни последици, уточни още Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително и за такива дейности би трябвало да се носи отговорност. Ако не се постави завършек на тази война, Украйна ще е демографски опустошена, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, а и за Европа ", добави той.

Той прикани за глас на разсъдъка и за дипломатически старания за мир, а " не за непрестанно наливане на оръжия ".

С оръжие и без оръжие ние отиваме към подобен излаз и би трябвало да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало след това да плащаме, това е неизбежно, добави президентът. 

В Ямбол Румен Радев поздрави участниците в " Президентския тест ", част от самодейността " Спортувай с президента ", и откри народен фестивал по утринна гимнастика в линейния парк " Тунджа ", който се провежда за трета поредна година от Община Ямбол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР