Българският патриарх Неофит е номиниран за почетен гражданин на Троян

...
Българският патриарх Неофит е номиниран за почетен гражданин на Троян
Коментари Харесай

Патриархът е номиниран за почетен гражданин на Троян

Българският патриарх Неофит е номиниран за почетен жител на Троян дружно с още четирима души със заслуги към града, който точно на Петковден ще означи 150-та си годишнина. Предшественикът му, починалият дядо Максим, също бе почетен с почетното звание преди години.

Официалното оповестяване и връчването на отличителните знаци ще бъде направено на тържествена сесия на общинския съвет в празничния ден. Тогава ще стане ясно кого от номинираните са одобрили локалните съветници.

Президентът Румен Радев пък е удостоверил гостуването си в Троян за празника му, оповестиха от пресцентъра на общината. Голямото честване ще бъде наситено с богата и разнообразна стратегия.

Денят ще стартира със Света Божествена литургия в храма " Света Параскева-Петка ". Следва дефиле и концерт на духовите оркестри на Сухопътните войски на Българската войска, на Ботевград, Ловеч и Троян, разкриха уредниците.

Изложба " Провинциална хроника " ще бъде открита в Музея на националните художествени занаяти и приложните изкуства. А за децата на Троян са планувани занимателни и спортни игри.

Румен Радев, жителите и гостите на града ще следят шоу-спектакъл на Представителния общински юношески духов оркестър, декориран от осъществяванията на чаровни мажоретки, споделиха още от общината.

Организаторите разкриха и едно от основните събития - 3D мапинг шоу, което ще бъде проектирано върху фасадата на емблематичната постройка на читалище " Наука-1870 година ". С него ще се бележи финала на тържествата. Преди това централният площад ще огласят песните на едни от най-обичаните български реализатори - Васил Найденов и Силвия Кацарова. Удоволствието да пеят на една сцена с известните български звезди ще имат и троянските гении - Ани Ненова и Радко Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР