Анализаторите бият тревога, защото глобалните икономически последици от тази изолация

...
Анализаторите бият тревога, защото глобалните икономически последици от тази изолация
Коментари Харесай

Икономическата криза, за която не се говори

Анализаторите бият паника, тъй като световните стопански последствия от тази изолираност може да бъдат необикновено съществени. Според данни на NomuraHoldings, делът на изолираните градове в китайския Брутният вътрешен продукт е 40%, или $7.2 трилиона.

Най-тревожно е безсрочното блокиране на Шанхай, с неговите 25 милиона души население. Карантината там докара до дефицит на храна и неспособност за достъп до здравна помощ. Най-голямото китайско пристанище, което обслужва 20% от китайския търговски трафик, остана без личен състав и на практика не работи. Тонове хрантелни ресурси гният в транспортните контейнери без достъп до хладилна техника. Карго самолетните компании анулираха всички полети към и от мегаполиса, бездействат и над 90% от камионите, обслужващи вноса.

Доставчиците на Sony и Apple в Шанхай и към него не работят. Заводът на Quanta, който създава към 20% от продукцията на най-големия в света производител на портативни компютри по контракт, спря напълно производството. Tesla също затвори фабриката си в Шанхай, която произвеждаше към 2000 електрически автомобила на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР