На дебат днес се изправят кандидатите за шеф на ЕК

...
На дебат днес се изправят кандидатите за шеф на ЕК
Коментари Харесай

Кандидатите за шеф на ЕК на дебат днес

На спор през днешния ден се изправят претендентите за началник на Европейска комисия след изборите за Европарламент в страните-членки. Те ще се проведат във всички страни от Европейски Съюз в интервала от 6 до 9 юни. В България вотът за Екологичен потенциал ще е 2 в 1 с предварителния за Народно заседание. И се организира на 9 юни.
Петима претенденти да оглавят Европейската комисия ще вземат участие в дебата. Това са актуалният президент на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, претендент за втори мандат от името на ЕНП. Никола Шмит от социалистите и демократите, Сандро Гоци от европейските либерали. Тери Райнтке от Зелените и Валтер Байер от Европейската левица. Те ще показват през днешния ден в Европейския парламент спор визиите си за бъдещето на Европа. Някои политически фамилии не са показани, тъй като не са излъчили водещ претендент, какъвто е регламентът за присъединяване.

Дебатът ще е в зала с потенциал от 900 души, пред които в действителност ще бъдат представяни визиите.

Темите на 90-минутното събитие са шест (икономика и претовареност, защита и сигурност, климат и околна среда, народна власт и водачество, миграция и граници и нововъведения и технологии). А въпросите ще идват от публиката, онлайн феновете и от двамата водещи.

Междувременно „ Политико “ разгласи, че актуалният евродепутат от ГЕРБ
Ева Майдел наподобява като любимец за еврокомисар в новия състав на Европейска комисия
От изданието прецизират, че поради съвпадащия с евроизборите народен избор на 9 юни в България прогнозирането е мъчно. И е неразбираемо кой сектор е мечтан от София в идната Европейска комисия. За Майдел е посочено, че е експерт по цифровите проблеми и изкуствения разсъдък. А сегашният еврокомисар Илиана Иванова дава отговор за нововъведения, проучвания, просвета, обучение и младежта В публикацията този сектор е наименуван „ целувката на гибелта “.
Решението за българската номинация ще е на новия министър председател на България. Ако резултатът от изборите е следващият блокиран от ползи парламент и се отиде на нов избор през есента, това ще би трябвало да направи служебният министър председател Димитър Главчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР