Живата легенда на световния тенис - Новак Джокович триумфира за

...
Живата легенда на световния тенис - Новак Джокович триумфира за
Коментари Харесай

Новак Джокович триумфира за шести път на Уимбълдън

Живата легенда на международния тенис - Новак Джокович победи за шести път на " Уимбълдън ", побеждавайки на финала Матео Беретини с 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3 за 3 часа и 27 минути.

С триумфа той се изравни по оценки с Роджър Федерер и Рафаел Надал - по 20 трофеи в шампионатите от Големия шлем.
 Джокович е вторият финалист на
Джокович е вторият финалист на " Уимбълдън "!

Сърбинът е на крачка от историята

Беретини дебютира на край на Големия шлем, до момента в който за Джокович това беше мач №30 във финалите.
 Снимка 538571
Източник:

Финалът в Ол Ингланд Клъб стартира добре за сърбина, който проби при започване на първия сет и поведе с 5:2, само че по-късно Беретини, който бе в серия от 11 следващи победи на трева преди днешния край, откри играта си и навакса изоставането си, с цел да стигне до тайбрек. В него италианецът бе по-вдъхновен и се наложи със 7:4, с цел да поведе в резултата. Джокович отговори по шампионски и проби още в откриващия гейм на втората част, след което натрупа преднина от 4:0, която Беретини съумя отчасти да понижи, само че в последна сметка противникът му изравни след 6:4. В третия сет един пробив бе задоволителен за Джокович, с цел да стигне до триумф с 6:4, а Беретини стартира да демонстрира първи признаци на отмалялост. Четвъртата част бе равностойна до 3:3, когато петкратният първенец нанесе своя удар и взе подаването на противника си, след което затвори мача с нов пробив при третия си мачбол след 3 часа и 23 минути игра.
 Матео Баретини се класира за край на
Матео Баретини се класира за край на " Уимбълдън " и пренаписа италианската история в тениса

Той победи Хуберт Хуркач с 6:3, 6:0, 6:7(3) и 6:4

Статистиката след края на срещата акцентира по-солидната игра на Джокович, като той направи по-малко печеливши удари от противника си - 31 против 57 за Беретини, само че и доста по-малко непредизвикани неточности (21/47). Джокера постоянно използваше офанзиви към мрежата с добра успеваемост, като завоюва 34 от 48 такива разигравания.
 Снимка 538569
Източник:

По този метод Джокович завоюва шеста купа от " Уимбълдън " и общо 20-та от Големия шлем, колкото имат също Федерер и Надал. Сърбинът продължава да крачи решително и към едно извънредно достижение - спечелването на календарен Шлем, като за задачата му остава да стане първенец и на Ю Ес Оупън по-късно това лято. Той ще има късмет даже да реализира по този начин наречения Златен шлем, в случай че се пребори и за златен орден на сингъл от Олимпийски игри в Токио.
 Ветеранът Федерер преклони глава пред сензацията Хуркач
Ветеранът Федерер преклони глава пред сензацията Хуркач

Полякът победи своя кумир
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР