Китайският производител на високотехнологични електромобили Zeekr представи изцяло новата си

...
Китайският производител на високотехнологични електромобили Zeekr представи изцяло новата си
Коментари Харесай

Автосалон Пекин 2024: Zeekr с нова платформа и електрически модел

Китайският производител на високотехнологични електрически автомобили Zeekr показа напълно новата си модулна платформа по време на интернационалното ревю в Пекин, като паралелно с това сподели пред света и първата си кола, която е създадена на нея.

Новата архитектура на Zeekr се назовава SEA-M и употребява, само че развива на ново равнище, софтуерните достояния, които компанията употребява в познатата към този момент на пазара SEA (Sustainable Experience Architecture) платформа. Подобно на нея, новата платформа е в положение да предложи база за създаването на разнообразни като купе и предопределение електрически автомобили, включително роботизирани таксита, многофункционални и фамилни превозвачи, лекотоварни ванове и други.

От Zeekr споделят, че новата платформа предлага отлична еластичност на структурата и многоприложимост, с помощта на отличното отношение сред междуосие, равната горна част на пода, капсулна горна част и интегриран батериен модул.

Zeekr Mix е първата кола на марката, развита на новата платформа, и за нея се споделя, че предлага водеща маневреност, с помощта на електронната си система steer-by-wire за ръководство на колелата, междуосие от 3 метра и разстояние от пътя от цели 39 сантиметра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР