Skoda Auto подкрепя устойчивостта и биоразнообразието като част от своята

...
Skoda Auto подкрепя устойчивостта и биоразнообразието като част от своята
Коментари Харесай

Skoda Auto: Пълен ангажимент към околната среда

Skoda Auto поддържа устойчивостта и биоразнообразието като част от своята тактика GreenFuture посредством голям брой световни планове. Производителят на коли има за цел да минимизира въздействието върху околната среда от своите дейности по цялата верига на цената.

Наскоро въведеното кафе “Curiosity Fuel ” се отглежда, пече и опакова особено за производителя на коли. Той пази локалната околна среда и предизвиква заслужено и несъмнено заплащане за локалните производители на кафе - това подсигурява узаконяване съгласно правилата на Rainforest Alliance. От това лято Skoda също ще употребява черупките от кафеени зърна за екологичен развой на щавене за кожени калъфи за седалки за Design Selection Suite на моделите Octavia и Kodiaq.

Новата корпоративна централа на Skoda Auto в Млада Болеслав впечатлява с примерния си метод към устойчивостта: фотоволтаичната система на покрива на постройката се състои от 222 панела, реализира пикова мощ от 100 кВт и понижава енергийните условия от външни източници. Сградата включва и енергоспестяващи нововъведения като LED технология и интелигентни светлинни датчици. Високоефективните вентилационни системи с възобновяване на топлината разрешават степен на рекуперация от 80 %.

От 2007 година производителят засажда фиданка за всяка Skoda, продадена в Чехия. Този разсад основават местообитания за животни и инсекти, има значим принос за биоразнообразието и свързва дъждовната вода в почвата, което предотвратява ерозията. До края на годината броят на засадените дървета от началото на плана ще нарасне до над 1,3 милиона. Това подхожда на 277 хектара или 423 футболни стадиони.

Инициативата „ Градините на Рюбезал “, учредена от Skoda Auto Foundation, има за цел да помогне за запазването и насърчаването на локалните екосистеми в съдействие с организации с нестопанска цел, общности и асоциации. До момента самодейността е подкрепила 16 плана с съвсем два милиона чешки крони CZK. Те се концентрират върху повторното въвеждане на локални скотски типове и построяването на нови езера. Skoda Auto също е сложила къщи за инсекти към своите индустриални обекти, с цел да поддържа биоразнообразието.

Заедно със фамилиите си чиновниците на Skoda Auto също се ангажират с опазването на околната среда към чешките заводи и провеждат събития за изхвърляне на боклуци като „ Да почистим Чехия “.

Skoda Auto Volkswagen India (SAVWIPL) също се ангажира със отбраната на биологичното многообразие. Като страна по самодейността „ Индийски бизнес и биоразнообразие “, компанията непрестанно уголемява зелените площи към двата си завода. В град Чатрапати Самбхаджи Нагар (бивш Аурангабад) SAVWIPL поддържа Oxygen Park, Green Hub и неотдавна създадения Green Future Park. Заедно те имат над 80 000 дървета.

В Пуна компанията се е заела да залеси още веднъж 20 хектара угар доникъде на тази година. През декември 2023 година Indian Parts Expedition Center реализира значим крайъгълен камък, като стана първото място в Индия, което получи платинения документ за зелено строителство на Съвета за зелено строителство на Индия. Сертификацията удостоверява, че постройката ползва основни правила за зелено строителство посредством ограничения за икономисване на вода, енергийна успеваемост, запазване на естествените запаси и понижаване на отпадъците.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР