Здравеопазване с грижа за здравето на хората, а не за

...
Здравеопазване с грижа за здравето на хората, а не за
Коментари Харесай

ПП-ДБ с план за безплатни лекарства за най-масовите заболявания, минималната заплата на лекарите - 80% средната за страната

Здравеопазване с грижа за здравето на хората, а не за облаги, възнамеряват от ПП-ДБ в бранш опазване на здравето. Екипът на обединението е с създаден проект за мощна поддръжка за хората, страдащи от най-масовите болести. Той включва безвъзмездни медикаменти за диабет, сърдечно-съдови болести, в това число комбинирани медикаменти, както и за неврологични и респираторни заболявания. ПП-ДБ възнамеряват и неколкократно понижение на доплащанията за медицински произведения и консумативи посредством остойностяването и финансирането им през клиничните пътеки.

Достойното възнаграждение на хората в бранш опазване на здравето е паралелна линия за ПП-ДБ.

Експертите плануват минималните заплати на медицинските експерти да станат минимум 80% от междинната за страната. Стартовата работна заплата на млад доктор - да е равна на междинната за страната.

Като част от политиките за по-качествено и налично опазване на здравето претендентите на депутати от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ в област Благоевград не престават със здравни събития под надпис “Помислете за себе си, здравето е всичко ”. В неделя и понеделник медицински лица мериха кръвно налягане, кръвна захар и сатурация в открити приемни в Банско, Разлог, Добърско и Горно Драглище.

„ Днес е Световният ден на Спешната помощ. За страдание, България го отбелязва със стряскаща статистика – в системата трайно липсват 500 лекари. Смея да настоявам, че ще се оправим и с това. Трябва ни време, поддръжка и доверие. Здравеопазването е измежду целите на ПП-ДБ “, съобщи претендентът на депутат от листата с бюлетина с №14 Марио Граченов. Колегата му Николай Божков напомни, че

по време на кабинета „ Денков “, със съдействието на тогавашния регионален шеф на Благоевград Мария Димова, бяха дарени 2 високопроходими коли за спешна помощ на незабавните центрове в Банско и Сандански.

Да върнем медиците в тези коли за спешна помощ е по-тежката задача и тя зависи от националните политики, които се организират. От ПП-ДБ ще работим в тази посока и имаме визията за това, безапелационни са от обединението на Промяната.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР