На прочутият Concorso d`Eleganza Villa d`Este“ – който от 1929

...
На прочутият Concorso d`Eleganza Villa d`Este“ – който от 1929
Коментари Харесай

Alfa Romeo 33 Stradale триумфира на “Concorso di Eleganza di Villa d`Este”

На фамозният „ Concorso d`Eleganza Villa d`Este “ – който от 1929 година увенчава най-красивите ретро коли, както и най-очарователните прототипи от 2022 година насам – Alfa Romeo 33 Stradale завоюва мечтаната премия „ Design Concept Award “, утвърждавайки го като неповторимо и неповторимо произведение на изкуството в придвижване.

Това е петият път, когато автомобил Alfa Romeo получава тази премия, след моделите Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 и Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo е и единствената марка, спечелила и двете основни награди на събитието, „ Coppa d`Oro “ и „ Design Concept Award “ в една и съща година - през 2002 година, с Alfa Romeo 6C 1750 и Alfa Romeo Brera, по-късно още веднъж през 2012 година с Alfa Romeo 6C 1750 GS (серия 6, 1933) и Alfa Romeo 4C Concept.

Тази година премията отиде при новия 33 Stradale, „ манифест “ на опциите на италианската марка – в този момент и в бъдеще – във връзка с жанр и преживяване при шофиране. Уникалният автомобил е основан на Tipo 33, огромно име в международния автомобилизъм и икона от 60-те години на предишния век, и до през днешния ден към момента считан за един от най-красивите коли на всички времена. Произведено единствено в 33 извънредни бройки, новото двуместно купе съчетава наследството и бъдещето и се създава съгласно неповторим занаятчийски развой, сходен на този в ренесансовите занаятчийски бутици и в работилниците от 60-те години на предишния век на известни италиански производители на каросерии.

Успехът на превъзходния нов 33 Stradale се дефинира от неговата неоспорима скулптурна хубост, с въвеждането на нови дизайнерски детайли от новия жанр на марката. По-конкретно, екстериорът въплъщава „ нужната хубост “ и се отличава с съвършен баланс сред пропорции, размери и обработка на повърхностите. По същия метод интериорът се откроява със своя минималистичен дизайн, ангажираща среда и материали, които акцентират преживяването при шофиране, като в същото време изцяло уважава естетиката и технологията на 1967 33 Stradale.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР