С две попадения на новоизгряващата белгийска звезда Шарл де Кателаре

...
С две попадения на новоизгряващата белгийска звезда Шарл де Кателаре
Коментари Харесай

Аталанта с важна стъпка в борбата за място в европейските турнири

С две попадения на новоизгряващата белгийска звезда Шарл де Кателаре Аталанта надделя Рома с 2:1, в мач от 36-ия кръг в Серия А и затвърди 5-ото си място. Белгиецът се разписа в границите на две минути - в 18-ата и в 20-ата минути, а Лоренцо Пелегрини в 66-ата минута от дузпа оформи крайния резултат, с попадението за гостите.

Това беше пряк конфликт за място в Шампионската лига през новия сезон, защото двата тима безусловно бяха бяха заключени на петото място, което по новите правила на УЕФА изпраща в най-комерсиалния шампионат. Макар Ла Деа да има мач против Фиорентина, плануван за 2 юни, успеха щеше да даде отговори на доста въпроси. Така Аталанта е на 5-ата позиция с 63 точки, пред Рома с 60. На 3-о и 4-о място са Болоня и Ювентус с по 67 и два мача до края.

Аталанта продължава да се катери в стълбичката на италианските грандове, тъй като в сряда им следва и край за Купата на Италия против Ювентус. Треньорът Джанпиеро Гасперини също по този начин ги изведе и до край в Лига Европа, против непобедимия досега Байер (Леверкузен), а против Рома трябваше да се оправя без контузените Сеад Колашинац, Емил Холм и Рафаел Толои. " Джалоросите ", отстранени от същия немски тим, бяха без Пауло Дибала, Леонардо Спинацола и Ренато Санчес.
 Аталанта победи Рома с 2:1
Аталанта удари Рома и се приближи до Шампионска лига

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР