Директора на правителствена болница Лозенец“ е отстранен от длъжност. Служебния

...
Директора на правителствена болница Лозенец“ е отстранен от длъжност. Служебния
Коментари Харесай

Директора на правителствена болница „Лозенец“ е отстранен от длъжност

Директора на държавна болница „ Лозенец “ е отхвърлен от служба. Служебния здравен министър доктор Галя Кондева освободи от поста доктор Христо Стоянов.

Мотивът за решението на здравния министър е осъществената инспекция в лечебното заведение. Тя демонстрира редица тежки нарушавания в болничното заведение. От одита излиза наяве, че болничното заведение е във влошено финансово положение, като се следи устойчива наклонност за струпване и забележителен растеж на отговорностите.

Натрупаната загуба на лечебното заведение от края на 2022 година до в този момент е в размер на 39 858 000 лева Година по-късно загубата към този момент е в размер на 71 935 000 лева, а към 31 март т.г. 94 303 000 лева

Директора на държавна болница „ Лозенец “ е отхвърлен от служба 23.05.24 19:18 Анджелина Джоли загуби войната с Брад Пит за френската им винарна 23.05.24 18:59 Българската политика се трансформира в шумни бракове, разводи и информационни клоунади 23.05.24 18:40 Обвиненият в нападението над Роберт Фицо е работил, поради противоречие с политиката на държавното управление 23.05.24 18:21 Доживотен затвор за барикадиралият се служител на реда, упрекнат в преднамерено ликвидиране 23.05.24 17:49

Задълженията не престават да нараства и от началото на тази година, като в края на първото тримесечие УМБАЛ „ Лозенец “ има 28 047 000 лева задължения. Най-голям % от тях са към снабдители. Има и струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

От осъществената инспекция излиза наяве, че изпълнителният шеф на лечебното заведение позволява разходване на представителни разноски за сметка на болничното заведение. Те са  в размер на 78 688,44 лв.. Част от тези средства са разходвани за новогодишно празненство на личния състав на болничното заведение.

Временно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ „ Лозенец “ е доктор Олга Мицова – Масларова.

Миналата година откриха загадъчен първокласен апартамент в болница „ Лозенец “, припомня SafeNews. Апартаментът се намира на последния етаж на болничното заведение, ситуиран е в кулоар сред операционните и отделението по ортопедия. По думите на актуалното управление става дума за към 500 квадрата.

Бившият и дълготраен шеф на болничното заведение изясни, че знае за този апартамент, само че акцентира, че в него не са вложени пари нито на болничното заведение, нито на Медицинския факултет към Софийския университет, чиято образователна база е и болница „ Лозенец ”.

Сегашното управление разгласи, че не е ясно по кое време и от кого е издигнато и обзаведено първокласното помещение, както и за каква цел се е употребило. Според тях жилището няма документи.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР