Служебният министър на младежта и спорта разпореди проверка на Българския

...
Служебният министър на младежта и спорта разпореди проверка на Българския
Коментари Харесай

Министърът на спорта разпореди проверка на тотото

Служебният министър на младежта и спорта разпореди инспекция на Българския състезателен тотализатор.

Причината за това е казусът с Централната компютърна система, който продължи към три дни, показват от ведомството.

Министерството на младежта и спорта смята за неприемливо, че не е било известено от управлението на Българския състезателен тотализатор за казуса.

След сигнал от жители ММС е изпратило питане до управлението на тотализатора за естеството на казуса. Полученият отговор обаче е доста просрочен, смятат от ведомството.

ММС счита за неприемливо също, че Българският състезателен тотализатор не е уведомил по никакъв метод обществеността за основания проблем през последните три дни, което е причина за сриване на доверието в тази толкоз значима за българския спорт институция.

Наложило се е даже министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния шеф Георги Тарлеков, с цел да бъде осведомен с казуса, излиза наяве от пресцентъра на ведомството. След нея Глушков разпоредил инспекция.

По-рано от тотализатора публично се извиниха за усложненията.

" Бихме желали да поднесем нашите извинения за създалите се краткотрайни усложнения при обработката на залози за игрите на Български Спортен Тотализатор. Възникването им беше обосновано от планувана техническа профилактика. Приемането и обработката на наземни залози за числовите лотарийни игри и игрите със залагания върху резултатите от спортни надпревари, както и продажбата на талони за присъединяване в моментните лотарийни игри са изцяло обновени. "

" Български Спортен Тотализатор обработва и съхранява данните за всички направени
залози в своята централна компютърна система, като същите са подсигурени съответно - посредством създавани дейни и архивни аварийни копия. В тази връзка уверяваме, че данните и информацията са изцяло предпазени и тяхната сигурност и изискуема обработка са безусловно подсигурени и некомпрометирани. Всички облаги на участници ще бъдат обработени и изплатени според настоящите игрални условия и правила на провежданите игри ", твърдят от Българският състезателен тотализатор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР