Жена от руско-американски произход, арестувана по-рано тази година по време

...
Жена от руско-американски произход, арестувана по-рано тази година по време
Коментари Харесай

Руско-американка е изправена пред съда за държавна измяна

Жена от руско-американски генезис, задържана по-рано тази година по време на посещаване на фамилията си в Русия, беше изправена пред съда за хипотетична държавна измяна в четвъртък, откакто управляващите я упрекнаха, че е събирала пари за подаяние на украинската войска.

Карелина, която е родена в Русия, само че е построила нов живот като естетик в спа център в Лос Анджелис, откакто имигрира в Съединените щати преди повече от десетилетие, е изправена пред присъда от 12 години до пожизнен затвор, в случай че бъде приета за отговорна.

Процесът против нея ще бъде при закрити врата, както е всекидневно в такива случаи в Русия. Там оправдателните присъди за държавна измяна са необичайност.

Съдът в уралския град Екатеринбург разгласява малко видео на Карелина, седнала в стъклена клетка, облечена в дънки и зелена карирана риза. Тя се усмихна леко, до момента в който репортерите правеха фотоси.

В известие на уеб страницата на съда, оповестено по-късно в четвъртък, се споделя, че процесът е отсрочен за 7 август. В него не се показва причина.

Най-малко дузина американци сега са затворени в Русия, част от възходящия лист на непознати жители, които са се оказали въвлечени в рецесията на връзките сред Москва и Вашингтон по време на войната в Украйна.

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) задържа Карелина през януари, до момента в който тя гостува на родителите си и дребната си сестра в Екатеринбург.

Бившата й свекърва Елеонора Среброски сподели пред Ройтерс през февруари, че Карелина се е прибрала у дома към Нова година, откакто приятелят й я е изненадал със самолетен билет.

Тя е уверила приятеля си, че Русия е „ безвредна “ и че той няма причина да се опасява, че ще пътува там, съгласно Среброски.

Първоначално задържана по закон за дребно безчинство, Карелина по-късно е упрекната в държавна измяна.

Среброски сподели, че Карелина е направила малко подаяние на Razom for Ukraine, основана в Ню Йорк организация с нестопанска цел, която изпраща невоенна помощ на страната, нападната от съветските сили през 2022 година в това, което Москва назова специфична военна интервенция.

Карелина, която е при започване на трийсетте, дойде в Съединени американски щати през 2012 година посредством стратегия за работа и образование и за малко беше омъжена за сина на Среброски. Бившият й брачен партньор я разказва като жена, обичаща заниманията, която не се интересува доста от политиката.

Профилите на Карелина в обществените мрежи съдържат фотоси на нея и другари на плажа и по време на пътувания, само че без политически послания.

Една фотография от ноември 2021 година я демонстрира в дълга рокля, усмихната и развяваща малко американско знаме, с надпис „ Гражданство “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР