Английският Ливърпул все още разполага със същите играчи и същите

...
Английският Ливърпул все още разполага със същите играчи и същите
Коментари Харесай

Арне Слот: Битката между Клоп и Гуардиола беше невероятна ера

Английският Ливърпул към момента разполага със същите играчи и същите последователи, което прави задачата на Арне Слот доста по-лесна от тази на други треньори. Това съобщи нидерландецът в първото си изявление като управител на мърсисайдци, оповестено на клубния уеб страница.

Слот, който пое поста на 1 юни, похвали предшественика си за " фантастичната епоха ", която сътвори във Висшата лига. Той съобщи, че тя е белязана от съперничеството му с Манчестър Сити и Хосеп Гуардиола. Тази епоха завърши през 2024 с отдръпването на Клоп.

" Има смяна, само че се надявам тя да не е толкоз огромна, тъй като към момента имаме същите футболисти и същите последователи. Ако те правят същата работа, както го вършат досега, то те ще ме улеснят доста ", съобщи Слот в изявление за клубния уеб страница. " От почитателите чакам да видя атмосферата, която постоянно основават. Същото важи и за футболистите. Ще направя всичко по силите ми, с цел да ги повеждам по допустимо най-хубавия метод ".

Под управлението на Клоп, Ливърпул завоюва купата в британското състезание по футбол през 2020. Това бе първи шампионски трофей за тима от 30 години, като също така мърсисайдци приключиха два пъти на второто място зад Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола. Във всяка една от тези две акции Ливърпул приключи с рекорден брой точки за вицешампион.

Слот акцентира " невероятната работа ", свършена от Клоп, с цел да се върне Ливърпул на статута, на който беше през предишното хилядолетие. " На 45 съм и виждам футбол от доста време. Гледам доста футбол ", съобщи Слот.

" Имаше епоха, в която хората се възхищаваха на Барселона на Чави, Иниеста и Меси. Възхищаваха се на съперничеството с Реал Мадрид на Кристиано Роналдо. Когато това завърши, новата най-оспорвана омраза в европейския футбол бе сред Юрген и Пеп Гуардиола. За всеки човек, който обича играта, това бе фантастична епоха. Двамата извличаха оптималното един от различен.

" Гледал съм доста мачове на Ливърпул и доста мачове на Сити. За европейците разумно Висшата лига е най-приятният шампионат за следене. Юрген свърши чудесна работа тук и съм благополучен от това като почитател. Сега обаче съм негов правоприемник и виждам, че той е оставил тима във допустимо най-хубаво положение ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР