След квалификациите в Истанбул стана ясно, че България ще има

...
След квалификациите в Истанбул стана ясно, че България ще има
Коментари Харесай

Пет квоти, пет надежди за медал в Париж!

След квалификациите в Истанбул стана ясно, че България ще има петима представители в битката на олимпийските игри Париж това лято. Визи завоюваха Айк Мнацаканян (77) и Семен Новиков (87) при класиците, Биляна Дудова (62) и Юлияна Янева (76) при дамите, както и Магомед Рамазанов (86) в свободния жанр.

Много или малко са тези 5 квоти? Да, можеха и да са 6, а очакванията бяха ориентирани най-много към Мими Христова, само че за жалост тя не съумя. И в този момент някои започнаха да ровят в статистиката, да пишат по какъв начин това е антирекорд за страната ни, по какъв начин в никакъв случай не сме били с по-малко борци на олимпиада. Смята се какъв брой пари получил този спорт от ММС... В същото време се премълчава фактът, че Кирил Милов и Едмонд Назарян са с травми, а това бяха още 2 сигурни квоти за България.
 Снимка 656562
Източник:

Като приказваме за статистика, и през XXI век битката е спортът, който носи най-вече медали на България от олимпийски игри. От Сидни 2000 досега те са тъкмо 11 (от общо 42). От тях един златен на Армен Назарян, 3 сребърни и 7 бронзови. На второ място в тази ранглиста за въпросния интервал се подрежда повдигане на тежести - 6 медала за България през сегашния век. Топ 3 се добавя от спортната пукотевица и 5 медала за България.

Всеки един от петимата с квота има късмет за орден в Париж. И се надяваме битката да продължи да носи оценки от олимпиади на страната ни. Така, както постоянно е било.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР