Групата Идентичност и демокрация в Европейския парламент изключи представителите на

...
Групата Идентичност и демокрация в Европейския парламент изключи представителите на
Коментари Харесай

Изключиха Алтернатива за Германия от европейското и семейство

Групата " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент изключи представителите на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

" Групата " Идентичност и народна власт " не желае повече да бъде свързвана с изказванията и дейностите, в които е забъркан Максимилиан Кра, лидер на листата на " Алтернатива за Германия " за европейските избори ", се споделя в изказване на групата.

До крайното решение се стигна след скандално изявление на 47-годишния евродепутат за италианския вестник " La Repubblica ", в което германецът съобщи, че не всеки есесовец наложително е боен нарушител. Водещият претендент на френското " Национално обединяване " Жордан Бардела разгласи, че партията на Марин Льо Пен къса връзките с " Алтернатива за Германия ", която по думите му е " прекомерно радикална ". По-рано Льо Пен се дистанцира от немската последна десница поради концепциите за прогонване на немски жители от непознат генезис от страната и още тогава заплаши да скъса връзките с " Алтернатива за Германия ". Френската последна десница води в социологическите изследвания с двуцифрена преднина преди евроизборите през юни.

Крайнодесните партии в Европарламента сега са разграничени сред Европейските консерватори и реформисти, чийто де факто водач е италианският министър председател Джорджия Мелони, и групата " Идентичност и народна власт ", ръководена от " Национално обединяване " на Марин льо Пен.

Водещият претендент на крайнодясната " Алтернатива за Германия " за евроизборите Максимилиян Кра, през вчерашния ден бе заставен от управлението на партията да напусне партийното управление и да не взе участие повече в предизборни прояви. Законът не му разрешава да отдръпна кандидатурата си, само че след изборите може да се откаже от мандата, в случай че го завоюва. Кра е разследван за подозрителни връзки с Китай и Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР