Въздушна тревога заради руски нападения изпрати на няколко пъти в

...
Въздушна тревога заради руски нападения изпрати на няколко пъти в
Коментари Харесай

Руски атаки срещу Украйна пратиха българска делегация няколко пъти в бомбоубежище

Въздушна паника поради съветски набези изпрати на няколко пъти в бомбоубежище участниците в 19-ата международна среща на българските медии.

При последното предизвестие ректорът на Софийския университет,председателят на Съвета за електронни медии, генералните шефове на БНР и Българска телеграфна агенция прекараха повече от 30 минути подземен - в скривалището под учебното заведение в Болград, съобщи Дарик.

По-малко от час откакто българската делегация дойде в популации с бесарабски българи украински град Болград, с писък на сирени и звън на мобилни телефони беше оповестена евакуация.

Директорката на българското учебно заведение в Белгрод изясни, че на децата постоянно им се постанова да стоят в убежището на учебното заведение, което е прекомерно малко да събере всички възпитаници. Затова част от тях учат отдалечено.

15-годишната Люда Сивова и родителите ѝ са избягали в България когато е почнала войната, само че неотдавна са се завърнали в Болград.

" Понякога ни е боязън, тъй като когато афишират паники, падат ракети в Одеса ", уточни тя.

Шефът на Съвет за електронни медии Габриела Наплатанова показа, че чувството е едно и също за всички хора в Украйна. " Както за украинците, по този начин и за нашите сънародници, бесарабските българи. Те споделят, че всекидневно чуват по няколко пъти тези сигнали ", изясни тя.

Такъв сигнал огласи и Одеса по време на зрелище в операта, на което беше поканена българската делегация. Това принуди всички да изоставен залата да слязат в подземното бомбоубежище.

" Участниците в 19-тата международна среща на българските медии за малко повече от денонощие в Украйна претърпяха четири въздушни паники, за офанзиви с балистични ракети, дронове, със самолети изхвърчали от Крим ", сподели Кирил Вълчев.

Евакуацията в операта мина без суматоха.

За да стане животът в Украйна спокоен, без въздушни паники, безсънни нощи, както преди войната, свещеници от храма Спасо-Преображенски събор в популации с бесарабски българи украински град Болград, отслужиха молебен за мир.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР