МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Търсачите обявиха в четвъртък, че са

...
МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Търсачите обявиха в четвъртък, че са
Коментари Харесай

Изследователите откриват възможни останки от самолета на аса от Втората световна война Ричард Бонг в Южния Пасифик

МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Търсачите оповестиха в четвъртък, че са разкрили това, което съгласно тях е останките от самолета на аса от Втората международна война Ричард Бонг в южната част на Тихия океан.

Историческият център на ветераните Ричард И. Бонг в Супериор, Уисконсин, и организацията с нестопанска цел за опазване на историята от Втората международна война Pacific Wrecks оповестиха през март, че стартират взаимно търсене на Lockheed P- на Бонг 38 Светкавичен изтребител. Бонг назова самолета „ Мардж “ на името на приятелката си Мардж Ватендал.

Друг водач, Томас Малоун, управляваше самолета през март 1944 година над това, което в този момент е известно като Папуа Нова Гвинея, когато щета на мотора го изпрати в завъртане. Малоун се избави, преди самолетът да се разбие в джунглата.

Ръководителят на експедицията, шефът на Pacific Wrecks Джъстин Тайлан, сподели в известие за новините, че екипът за търсене е разкрил останките в джунглите на провинция Маданг в Папуа Нова Гвинея. Той пусна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР