Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха участие на три

...
Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха участие на три
Коментари Харесай

Три финала за грациите ни в Будапеща

Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха присъединяване на три финала на обособените уреди Европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща.

България заема краткотрайно трета позиция в отборната конкуренция при дамите след края на първия ден на квалификациите. 

Стилияна Николова и Боряна Калейн събраха общ брой от 136.050 точки. Двете позволиха неточности на топка, само че се показаха мощно на обръч, като Калейн е с първа по мощ оценка досега 36.550 точки, а Николова с трета - 35.950.

Водач във краткотрайното класиране за отборната конкуренция е Израел със 136.850 точки, а втората позиция е за Италия със 136.150 точки.

Стилияна Николова заема  второ място в квалификацията за самостоятелния многобой с актив от 69.450 точки преди композициите на следващия ден с бухалки и с лента. Гимнастичката с персонален треньор Валентина Иванова е с трети по мощ резултат на обръч 35.950 и седми на топка 33.500 точки.

Лидер измежду първите два уреда е международната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели със 70.550, а трета се подрежда представителката на Израел Даниела Муниц с 68.550 точки.

Другата националка Боряна Калейн заема краткотрайно девето място със общ брой от 66.600. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-голям резултат на обръч и на цялото съревнование през днешния ден - 36.550 точки. Тя обаче отпадна от финала на топка, откакто позволи неточност в осъществяването си.

Квалификациите с бухалки и с лента при дамите не престават на следващия ден. С бухалки ще взе участие Боряна Калейн, а с лента - Стилияна Николова. Дебют на Европейско състезание във възраст дами ще направи Елвира Краснобаева с бухалки и с лента.

От 20:55 часа българско време стартират финалите на обособените уреди при девойките. Дара Малинова ще спори за оценките на обръч и на лента, а Магдалена Вълкова е измежду най-хубавите осем на топка. Вчера двете националки се подредиха четвърти в отборното класиране, на 0.100 точки от бронзовите медали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР