Беше , прието с мнозинството от участниците в с домакин

...
Беше , прието с мнозинството от участниците в с домакин
Коментари Харесай

Кои страни не сложиха подпис в Швейцария, въпреки че присъстваха

Беше, признато с болшинството от участниците в с хазаин Швейцария. Той съдържа значими за Украйна препратки към нейната териториална целокупност като главен принцип на всеки кротичък контракт, само че не загатва редица основни условия от т.нар " формулата на Зеленски ".

Участниците потвърдиха уговорката си към резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации, признати незабавно след съветското пълномащабно навлизане, които изискват цялостно и абсолютно евакуиране на съветските войски от украинска територия и преустановяване на военните дейности.

Но в официалното съобщение от Срещата за мир няма обаче претенции за евакуиране на съветските войски и обезщетения за Украйна от Русия за разрушенията и окупацията.
 Зеленски, удовлетворен от първата Среща за мир, се готви за втора
Зеленски, удовлетворен от първата Среща за мир, се готви за втора

Финалният документ още не е публикуван, само че ще бъде отворен за присъединение

Комюникето е подписано от общо 71 страни, от страни, наричани от съветската агитация " груповия Запад ", в това число Европейска комисия и Съвета на Европа, като и България, Унгария и Словакия, до Аржентина, Чили, както и страни от Африка като Кения, Гана, Нова Зеландия, Австралия, Палау, Катар, Турция и други.

Под документа обаче не стоят подписите на Бразилия, Индия, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Южна Африка , макар че техни представители участваха в Швейцария.
 Путин отворен за договаряния с Украйна, само че с законен президент
Путин отворен за договаряния с Украйна, само че с законен президент

Зеленски не попадал в тази категория

Участниците в Швейцария са постигнали договореност за три постулата:

Безопасността на нуклеарната енергетика, включително и връщане под контрола на Украйна на Запорожката нуклеарна електроцентрала, както и поръчка за неприемливостта на заканите за потребление на нуклеарно оръжие против Украйна.

Важността за цялостен и безвреден достъп до украинските пристанища на Азовско и Челно море и свободната логистика на украинска селскостопанска продукция като детайл от международната продоволствена сигурност.

Освобождаване на всички военнопленници и връщане в Украйна на депортираните и нелегално арестуваните украински деца и цивилен лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР