КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума
Коментари Харесай

Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума критикува върховния съд заради дисквалификацията на изборите

КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума в четвъртък разкритикува висшия съд на страната и някогашните си съдружници в ръководещия Африкански народен конгрес поради дисквалификацията му от изборите идната седмица и сподели, че ще се бори за правата си „ по порядъчен метод “. медии шест дни преди вероятно основния народен избор.

82-годишният някогашен водач даде да се разбере, че към момента ще води акция против ANC, който в миналото ръководеше, в навечерието на изборите в сряда с новата си политическа партия, макар че му беше неразрешено да се кандидатира за връщане в Народното събрание шест години откакто подаде оставка от президентския пост под облак от обвинявания в корупция.

Зума беше дисквалифициран в понеделник от висшия Конституционен съд поради раздел от конституцията, който споделя, че всеки, който е бил наказан на отнемане от независимост от 12 месеца или повече без опция за санкция, не може да се кандидатира в Народното събрание до пет години след...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР