Убиецът на Илиан Илиев заради заря Денис-Мустафа Камел ал Газзи

...
Убиецът на Илиан Илиев заради заря Денис-Мустафа Камел ал Газзи
Коментари Харесай

Върнаха в ареста убиеца на Илиян заради заря

Убиецът на Илиан Илиев поради заря Денис-Мустафа Камел ал Газзи е върнат назад в ареста, с цел да не избяга в страна от Шенген. Той и бе под домакински арест, само че неотдавна бе наказан на първа инстанция на 18 година затвор за убийството на Илиян Илиев от януари 2022 година, станало поради заря.

Ал Газзи бе с електронна гривна. Наблюдаващата прокурорка Виолета Желева изиска мъжът, който е в изпитателния период на условна присъда за дрога, да бъде върнат в ареста. Причината - гривната се смъква, когато би трябвало да върви на каузи. След това Ал Газзи самичък се придвижва до съда и назад. Мъжът има възбрана да напуща страната. Граничните инспекции обаче отпаднаха за страните от Шенген. Така Ал Газзи можеше умерено да хване самолета за страна от пространството. С този претекст Софийският апелативен съд го върна в ареста. Тъй като той е обвиняем - делото се гледа в съда, мярката се изтърпява не в следствения арест, а в Централния затвор в София.

Магистратите са коментирали в решението си, че рискът Ал Газзи да избяга е огромен, защото към този момент има присъда от 18 години затвор за убийството, постановена на първа инстанция. Към нея се прибавят и 18 месеца от условното наказване за разпространяване на дрога, защото закононарушението е осъществено в изпитателния период на това наказание.

Ал Газзи бе приет за отговорен, че е умъртвил Илиян Илиев с наръгване с нож във врата. Софийският градски съд постанови, че това е станало по хулигански подбуди - ядосал се на зарята. По делото има документи, че Илиян е умирал 20 минути и е усещал всичко, стимулира се в митинга си прокурорката Желева. Именно по нейно несъгласие Ал Газзи бе върнат в ареста.

Чакат се претекстовете на Софийски градски съд за осъждането на Илиев, с цел да може делото да стартира на втора инстанция. Ал Газзи твърди, че е почтен, а наръгването станало след случай - от компанията на Илиян бутнали ръката му, в която държал ножа. Той бе под домакински арест година и половина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР