Над 230 сигнала за помощ бяха получени след мощната буря,

...
Над 230 сигнала за помощ бяха получени след мощната буря,
Коментари Харесай

След отнесени коли и мостове: Обявиха частично бедствено положение в Божурище

Над 230 сигнала за помощ бяха получени след мощната стихия, която удари София. Сред тях има и такива за хора, нуждаещи се от избавителна интервенция. През цялата нощ екипите на спешната работа, пожарната и инспектората работиха неуморно на терен. Поради тежката обстановка кметът на Божурище разгласи отчасти бедствено състояние в общината.

Работата по премахване на вредите продължава. Състоянието на мъжа, изумен от гръмотевица в столичния квартал „ Младост “, се усъвършенства.

„ Ежегодно подобен вид бурии се случват доста пъти, само че не засягат толкоз постоянно обитаемо място “ , разяснява метеорологът Симеон Матев.

Снощи в Община Божурище са били отводнени 10 къщи , а през днешния ден тежка машинизация е на терен.

„ Изключително огромен порядък на пороен дъжд. Цялото това нещо се събира, става като фуния и долу се стопира в две или три къщи, които са непригодни за живеене. Тревогата в хората е налична. И несъмнено, чакат поддръжка. От наша страна ще я имат, надяваме страната също да ни помогне “, съобщи кметът Георги Димов.

В София екипите реагираха на 230 сигнала за наводнени приземни етажи, паднали дървета и запушени шахти . Пострадали хора няма, само че вреди най-вече има по паркирани коли, премазани от дървета. Водата проникна и в рейсове на градския превоз.

„ На място констатирахме голям брой запушени шахти, липса на канализация, липса на отводнителни шахти, които водят до наводнение в домовете на хората и голям брой запушени улици. В момента ситуацията към този момент е нормализирана “, изясни Илиян Павлов, зам.-кмет на Столичната община.

Пострадалият от гръмотевица в квартал „ Младост ” мъж ще бъде изписан на следващия ден от болница „ Св. Анна ”. „ Няма заплаха за живота му, “ споделиха от лечебното заведение.

Пламнаха дирек и постройка в рискова непосредственост до Халите в София

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР