Бременността е много важен момент за всяка жена, но и

...
Бременността е много важен момент за всяка жена, но и
Коментари Харесай

Майчинство и права – въпроси и отговори

Бременността е доста значим миг за всяка жена, само че и за продължение на човечеството. Това е и повода хората да отделят специфичен раздел в закона, който да изяснява правата и да дава протекция на дамите, когато са бременни и майки.

Поради тази причина на своето първо огромно целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и сегашни родители – , екипът на Ohnamama.bg поканихме специалист, който да запознае бъдещите и сегашни родители с техните права и отговорности.

Лекцията е на тематика:
Майчинство и права – въпроси и отговори
Час: 17:10 – 17:40
Лектор: Мария Маринова, „ Човешки запаси “

Повече за Мария Маринова: Мария е специалист в региона на човешките запаси и благополучен основател на организация, помагаща на всеки, който желае да открие път към ново начало в професионален проект. Мария счита, че децата не са спънка, а генератор в професионалното развиване.

А в идващите редове ще се срещнем с съществени права на бъдещите майки, кърмачки и дами в напреднал стадий на ин-витро лекуване, с цел да сте готови, в случай че попаднете в обстановка, неотговаряща на вашето положение.

По наставление на здравните органи, работодателят е задължен да приспособи изискванията на работното място или при неспособност от смяна, да реалокира служителката на друга подобаваща работна позиция.

Ако новата заемана позиция е с по-ниско заплащане, то дамата има право на парично обезщетение за разликата в заплатата, според обособен закон.

Работодателят няма право да командирова бременна жена или майка на дете до 3-годишна възраст без документално единодушие от нейна страна.

Бременните дами или майки на деца до 6-годишна възраст имат право на надомна работа или по този начин наречения „ хоум офис “ при същия или различен шеф.

Ако работодателят няма опция да обезпечи този вид на работа, то дамата може да премине на надомна работа при различен шеф, само че трудовите връзки с първия шеф не се прекъсват - служителката се намира в неплатен отпуск.

При навършване на 6-годишна възраст на детето неплатения отпуск се приключва и дамата би трябвало да се върне на работа при първия шеф.

Ако заеманата преди този момент служба е съкратена, работодателят обезпечава на дамата с нейно единодушие друга подобаваща работа.

Важно е да се знае, че правата на майката по последните две точки за командировка и „ хоум офис “ могат да се употребяват от бащата, в случай че тя не е в положение да се възползва от тях.

По време на лекцията на Мария Маринова ще разберете и повече за всички права и отговорности, които имаме – като бременни, като майки, като татковци.
 
Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се осъществява с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори  ,  " и верига хипермаркети  , както и нашите спонсори от Дентална клиника , компанията за дермокозметика , групата от фармацевтични компании , ръководещото фондове дружество , марката производител на бебешки колички и продукти  “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР