За да се съхрани широката обществена подкрепа за Украйна в

...
За да се съхрани широката обществена подкрепа за Украйна в
Коментари Харесай

Шолц: ЕС не се нуждае от собствено ядрено оръжие


За да се запази необятната социална поддръжка за Украйна в Европа, би трябвало да е пределно ясно, че НАТО не търси борба с Русия. Това написа немският канцлер Олаф Шолц в оповестена през днешния ден в " Икономист " авторска публикация.

Олаф Шолц показва, че Европа има потребност от по-тясно военно съдействие. Както и че поддържа изказването на френския президент Еманюел Макрон, съгласно който френското нуклеарно оръжие би трябвало да бъде част от европейския спор в региона на защитата.

" Приветствам обстоятелството, че президентът на Франция акцентира европейското измерение на френските нуклеарни сили ", написа Шолц и добавя, че Европейският съюз не се нуждае от лично нуклеарно оръжие.

По думите му Европа се стреми към мощни стандартни сили, противовъздушна и противоракетна защита, кибер, галактически и прецизни оръжия. А европейците могат и би трябвало да допринесат повече за трансатлантическото съдействие в границите на НАТО.

По-рано този месец Русия стартира наоколо до границите на Украйна обучение със симулация на потребление на тактическо нуклеарно оръжие. То беше разчетено като опит на президента Владимир Путин да предотврати по-нататъшно замесване на западните страни във войната в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР