4 часа скандали белязаха днешното второ извънредно заседание на СОС.

...
4 часа скандали белязаха днешното второ извънредно заседание на СОС.
Коментари Харесай

4 часа скандали в СОС за новата маркировка в центъра

4 часа кавги белязаха днешното второ изключително съвещание на СОС. След като обсъждаха спрения въжен превоз на Витоша и по този начин и не стигнаха до решение,
общинарите продължиха със идващия парещ картоф –
новата маркировка в центъра на столицата.

До решение и тук не се стигна. Основно – тъй като Административният съд спря новата организация на придвижването, а Столична община апелира процедурата. Въпреки това в залата бе много горещо и свадите продължиха съвсем четири часа. Те даже започнаха преди самото съвещание, когато се организираха трибунки. А общинските съветници си задаваха въпроси и се караха кой лъже и кой не.

И до момента в който те заседаваха се организира и митинг против новото придвижване.

Кметът на София Васил Терзиев още веднъж съобщи, че ще се сътвори комитет за наблюдаване на плана, с цел да може да се проучват всички данни. И да се чуе мнението на хората, въпреки и пост фактум. Защото измененията бяха въведени без допитване.

Той изясни, че се търсят всички вероятни други възможности за паркиране на живеещите, в това число общински паркинг в „ Иван Вазов “. Има концепция и за зони за краткотрайно прекъсване за живущите. Там те ще могат да спрат, с цел да оставят покупки, детски колички. А откакто разтоварят да си намерят паркомясто. Няма по какъв начин да разясня решението на съда. Ние ще работим с хората. Никой от нас не е ням и кьорав, сподели още Терзийски. И още един път призна, че е имало информационна неточност при реализацията на плана.

Според зам.-кмета Илиян Павлов новата организация на придвижването е
вдигнала двойно велосипедистите.
Преди новата организация липсваше баланс сред всички участници, сподели още той. И беше безапелационен, че е спазвал всички настоящи проекти.

Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков пък изиска още веднъж пред общинските съветници
да има компесаторни ограничения за живеещите там.
Според ГЕРБ-СДС планът за новата организация на придвижване към НДК се осъществя, без да е координиран.
Защо без нито един документ сте похарчили 1 млн. лева?
попита Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

Според ПП-ДБ-СС всичко се е случвало по разпоредбите, закъсненията в час пик на тролеите са намалели доста.

Съдът е постановил, че смяната е противозаконна. Центъра за градска подвижност са дали данни, че бус лентата не е донесла никакви доходи в хазната. Велоалеите могат да останат, само че да бъдат преместени единствено от едната страна на пътното платно, изясни Иван Таков от „ Българска социалистическа партия за България “.

От „ Синя София “ също са срещу новата организация, и обясниха, че на всички места по света бус лентите са споделени пространства за придвижване. Те упорстват да се върне остарялото придвижване. Това желае и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР